eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Szili Katalin nem lesz rajta az MSZP országos listáján

Szili Katalin a saját kérésére nem lesz rajta az MSZP országos listáján - tudta meg az MTI pénteken. A helyére Botka László szegedi polgármester kerülhet.

Az MTI információi szerint a volt házelnök azért utasította vissza ezt a lehetőséget - a javaslat szerint ő lenne a lista ötödik helyén -, mert véleménye szerint az országos lista nem tükrözi a párt megújulását, és nem előremutató.

Szili Katalin azt javasolta a párt országos választási bizottságának, hogy a lista elejére inkább a Mesterházy Attilához hasonlóan fiatal politikusokat tegyék, például Botka László szegedi polgármestert vagy Molnár Csaba kancelláriaminisztert.

Az MSZP különböző vezető testületei reggel óta üléseznek. Az országos elnökség javaslata az volt, hogy az országos lista első öt helyén Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, Lendvai Ildikó pártelnök, Kovács László volt uniós biztos, Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő és Szili Katalin legyen.

A leköszönő házelnök ezt utasította vissza. A szocialista politikus egyébként továbbra is vezeti az MSZP Baranya megyei listáját, és részt vesz a kampányban, mozgalmával is segíti az MSZP-t - erősítették meg az MTI-nek a volt házelnök közvetlen környezetéből.

Szili Katalin helyére Botka László kerülhet a listán, aki egyébként is benne volt az első húszban.

A lista az MSZP választmányának szombati ülése elé kerül, ahol az első húsz helyről akár egy szavazással is dönthet a testület.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×