Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szili Katalin nem lesz rajta az MSZP országos listáján

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szili Katalin a saját kérésére nem lesz rajta az MSZP országos listáján - tudta meg az MTI pénteken. A helyére Botka László szegedi polgármester kerülhet.

Az MTI információi szerint a volt házelnök azért utasította vissza ezt a lehetőséget - a javaslat szerint ő lenne a lista ötödik helyén -, mert véleménye szerint az országos lista nem tükrözi a párt megújulását, és nem előremutató.

Szili Katalin azt javasolta a párt országos választási bizottságának, hogy a lista elejére inkább a Mesterházy Attilához hasonlóan fiatal politikusokat tegyék, például Botka László szegedi polgármestert vagy Molnár Csaba kancelláriaminisztert.

Az MSZP különböző vezető testületei reggel óta üléseznek. Az országos elnökség javaslata az volt, hogy az országos lista első öt helyén Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, Lendvai Ildikó pártelnök, Kovács László volt uniós biztos, Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő és Szili Katalin legyen.

A leköszönő házelnök ezt utasította vissza. A szocialista politikus egyébként továbbra is vezeti az MSZP Baranya megyei listáját, és részt vesz a kampányban, mozgalmával is segíti az MSZP-t - erősítették meg az MTI-nek a volt házelnök közvetlen környezetéből.

Szili Katalin helyére Botka László kerülhet a listán, aki egyébként is benne volt az első húszban.

A lista az MSZP választmányának szombati ülése elé kerül, ahol az első húsz helyről akár egy szavazással is dönthet a testület.