eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A rendőrség is szállít vakcinát

A rendőrség is kiszállít új vírus elleni vakcinát az oltópontokra. Erről állapodott meg az Egészségügyi Minisztérium az Országos Rendőr-főkapitánysággal. Székely Tamás tárcavezető beszámolt arról is, hogy újabb oltópontok megnyitása után 8400-zal nőtt a beoltottak száma, és ez valószínűleg emelkedni fog, péntektől ugyanis összesen 203 oltópont működik majd az országban.

A rendőrség segíti ki az új influenza elleni védőoltás kereskedői, szállítási és tárolási feladatait újonnan felvállalt Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetet. A jövőben az ORFK autói is kivihetik az oltópontokhoz a vakcinát - jelentette be Székely Tamás egészségügyi miniszter, aki azt is elárulta, hogy emiatt hűtőtáskákat is vásároltak. A vakcinákat eddig 81 autóval szállították, ha szükséges, újabb 80-at lehet igénybe venni.

Az Egészségügyi Minisztérium egyébként látványosan javítani akar a kommunikációján. Létrehozta a jarvany.hu internetes oldalt az új influenzához kapcsolód összes tudnivaló megjelenítéséhez, és oltópont-térképet készíttetett. Molnár Kornélia helyettes országos tiszti főorvos elmondta: a világhálón megtekinthető térképen az látszik, hogy pontosan hol vannak az oltópontok.

Az oltópontok megnyitásával 8400-zal nőtt a beoltottak száma, és ez a szám az újabb központok létesítésével valószínűleg emelkedni fog. A fel nem használt új influenza elleni védőoltások egyébként nem vesznek kárba, a miniszter korábbi vélekedése szerint azokra jövőre is szükség lehet, főként ezzel indokolta, hogy miért nem osztják szét azokat ingyen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×