Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A rendőrség is szállít vakcinát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A rendőrség is kiszállít új vírus elleni vakcinát az oltópontokra. Erről állapodott meg az Egészségügyi Minisztérium az Országos Rendőr-főkapitánysággal. Székely Tamás tárcavezető beszámolt arról is, hogy újabb oltópontok megnyitása után 8400-zal nőtt a beoltottak száma, és ez valószínűleg emelkedni fog, péntektől ugyanis összesen 203 oltópont működik majd az országban.

A rendőrség segíti ki az új influenza elleni védőoltás kereskedői, szállítási és tárolási feladatait újonnan felvállalt Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetet. A jövőben az ORFK autói is kivihetik az oltópontokhoz a vakcinát - jelentette be Székely Tamás egészségügyi miniszter, aki azt is elárulta, hogy emiatt hűtőtáskákat is vásároltak. A vakcinákat eddig 81 autóval szállították, ha szükséges, újabb 80-at lehet igénybe venni.

Az Egészségügyi Minisztérium egyébként látványosan javítani akar a kommunikációján. Létrehozta a jarvany.hu internetes oldalt az új influenzához kapcsolód összes tudnivaló megjelenítéséhez, és oltópont-térképet készíttetett. Molnár Kornélia helyettes országos tiszti főorvos elmondta: a világhálón megtekinthető térképen az látszik, hogy pontosan hol vannak az oltópontok.

Az oltópontok megnyitásával 8400-zal nőtt a beoltottak száma, és ez a szám az újabb központok létesítésével valószínűleg emelkedni fog. A fel nem használt új influenza elleni védőoltások egyébként nem vesznek kárba, a miniszter korábbi vélekedése szerint azokra jövőre is szükség lehet, főként ezzel indokolta, hogy miért nem osztják szét azokat ingyen.