Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Oszkó \"kénytelen volt jogsértést elkövetni\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Valószínűleg csak bírságra számíthat Oszkó Péter, amiért az eredeti tervekhez képest nagyobb pincét építtet négyszintes budai villája alá. A pénzügyminiszter szerint a statikus veszélyesnek tartotta volna, ha a ház a meglévő építési engedély szerint épül fel.

A statikus szerint veszélyes lett volna, ha Oszkó Péter épülő háza a meglévő építési engedély szerint épül fel - mondta a pénzügyminiszter a közszolgálati televízió reggeli műsorában annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzet szerdai számában azt írta, a tárcavezető épülő házára nem adták ki a használatbavételi engedélyt, mert eltért az eredeti tervektől.

"Egy meglévő építési engedéllyel vettem meg a telket, de építés közben kiderült, hogy pincét csak a ház fele alá terveztek, a másik fele alatt pedig feltöltött föld lett volna" - mondta Oszkó Péter. Kiemelte, hogy a statikus szerint ez veszélyes lett volna, így kénytelen volt jogsértést elkövetni, s vállalni, hogy bírságot szabjanak ki rá.

"Egy másik szabálysértést is elkövettem, mert az eredeti tervek szerint vízesést kellett volna építeni a homlokzatra, de ez nem lesz" - tette hozzá.

A lap szerdai számában Oszkó Péter közölte, hogy két vonatkozásban valóban eltértek a tervektől. A pénzügyminiszter kijelentette: ha megbüntetik, akkor jogkövető állampolgárként tudomásul veszi azt, de bízik abban, hogy nem kell lebontani az épületet.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen büntetésre számíthat a pénzügyminiszter. A Blikk szerint bírság mellett fennmaradási engedélyt kaphat a ház, de akár az eredeti állapot visszaállítását is kezdeményezhetik.

Az ügyet a II. kerületi polgármesteri hivatal is vizsgálja. A lapnak Láng Zsolt kerületi polgármester a pénzügyminiszter épülő budai villájáról nem nyilatkozott, de általánosságban elmondta: 2007. január 1-jétől a zöld területeket jobban védő, szigorú építési határozatot fogadtak el, és ő abba az irányba próbálja terelni a dolgokat, hogy az ellenőrző hatóság ezt a szabályzatot betartassa.

Oszkó Péter 2007. május 22-én, még miniszteri kinevezése előtt vette az ingatlant.