eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Útmutató anyakönyvvezetőknek meleg párokhoz

Anyakönyvvezetőknek készült útmutató, hogy miként is viszonyuljanak az azonos nemű párokhoz. Július 1-én lépett hatályba az a törvény, amely azonos nemű párok számára lehetővé teszi a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítését.

Ez az új feladat sok anyakönyvvezető számára kihívás lehet, hiszen talán ez az első alkalom, hogy meleg vagy leszbikus emberrel találkoznak - tájékoztat a Népszabadság. Ez abban az útmutatóban áll, amelyet a meleg szervezetek készítettek az anyakönyvvezetőknek. A cél nem más, mint, hogy ők is jobban megértsék a melegek sajátos élethelyzetét, és csökkenjen annak az esélye, hogy bármiféle konfliktus alakuljon ki a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése során.

A Magyar Nemzet írása szerint a Kaposvári Egyetem rektora azonnali, szigorú vizsgálatot rendelt el az egyetem felügyelete alá tartozó egészségügyi centrum vezetője ellen. A betegek ugyanis 2-3 hónapot is sorban állnak rákdiagnosztikai vizsgálatokért, holott az intézménynél nincs is hivatalos várólista. A várakozást úgy lehet elkerülni, hogyha egy kft-nél jelentkeznek a betegek, amely bérbe vette az egészségügyi centrum gépeit. Ilyenkor azonban a térítési díjat maguknak kell állniuk. A betegek által így kifizetett díj két-háromszorosa is annak, mint amit az ilyen vizsgálatok után az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az állami intézménynek fizetne. A Kaposvári Egyetem rektora éppen ezért rendelt el alapos vizsgálatot, és ígért szigorú következményeket.

A Világgazdaság írása szerint a rugalmasság leginkább a banki ügyfélszolgálatokat, az udvariasság legkevésbé a kereskedőket jellemzi. A lap közli a Profiles International kutatását, melyből kiderül, hogy a legudvariasabb dolgozók szintén a pénzügyi szektorban találhatóak, és a legkevésbé udvariasak pedig a kereskedelemben. A legrugalmasabbak az idegenforgalomban szolgálják ki a vendégeket, míg a legkevésbé a közigazgatásban bánnak rugalmasan az ügyfelekkel. A dolgozók 58-79%-a gyökeresen más felfogást vall a munkához való hozzáállásról, mint főnöke. Ezen a területen ugyanis nagy a fluktuáció, és mivel nem tölt sok időt egy ügyfélszolgálatos egy munkahelyen, nincs ideje megtanulni a vállalati kultúrát.

A Napi Gazdaság felteszi a kérdést: vajon mindenkinek jó lesz az új csődeljárás? Szakemberek szerint segíthet a bajba jutott cégek helyreállításában az új csődszabályozás, ami azonban nem tudja megakadályozni a visszaéléseket, ezért egyesek a hitelezőket károsító csalárd csődök számának emelkedését is várják. A csőd és felszámolási eljárásokról szóló törvény hatályba lépő módosítását követően az eddiginél sokkal kedvezőbb feltételekkel kezdeményezhetik az adós cégek az eljárást. Az új csődeljárás igaz, hogy egyrészt nagyobb védelmet adhat az adósnak, másrészt veszélyt is jelent, hiszen lesznek olyanok is, akik az eljárásban rejlő lehetőségeket nem annak céljainak megfelelően használják majd fel. És még az is elképzelhető, hogy ezzel a lehetőséggel visszaélők többen lesznek, mint a vállalkozás továbbélésében érdekelt becsületes üzletemberek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×