eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Boross Péter Bokros jelölése miatt távozott az MDF-ből?

Visszafordíthatatlan folyamatok indulhatnak el a Magyar Demokrata Fórumban, Bokros Lajos EP-jelölése megkérdőjelezi a párt identitását - állítja Olajos Péter, az MDF alelnöke. A párt EP-képviselőjeként is dolgozó politikus kiemelte: megkérdezése nélkül döntöttek Bokros Lajos jelöléséről. Lapértesülése szerint az ügy is közrejátszhatott abban, hogy Boross Péter távozott az MDF-ből.

"Mint a Magyar Demokrata Fórum alelnöke, ezúton szeretném felhívni az MDF-tagság és a jobb-közép szavazótábor figyelmét, hogy az MDF életét beárnyékoló visszásságok és belső hatalmi harcok elérték azt a stádiumot, amely immár visszafordíthatatlan folyamatok kiindulópontjává válhat" - írta közleményében Olajos Péter, aki jelenleg Guyanában tartózkodik, az AKCS-EU (afrikai, karibi, csendes-óceáni - európai uniós) közös parlamenti közgyűlésen.

A politikus hangsúlyozta, hogy az eljárás módja és a jelölt személye is meglepte. Mint írta, a Horn-kormány volt pénzügyminiszterét felkészültsége és következetes magatartása miatt tiszteli, de nem tartja az "antalli konzervativizmus" hiteles képviselőjének.

A politikus azt is kiemelte, hogy az MDF elnöksége pontosan tudta, hogy február 21. és 27. között az EP-delegáció tagjaként Dél-Amerikában lesz az AKCS-EU közgyűlésen. A vezetés a háta mögött, megkérdezése nélkül döntött, amely megkérdőjelezi az MDF identitását - tette hozzá.

Az MDF elnöksége kedden döntött arról, hogy Bokros Lajos volt pénzügyminisztert kérik fel, legyen az európai parlamenti választásokon a párt listavezetője.

A keddi döntésről Dávid Ibolya szerdán tartott sajtótájékoztatót. A döntés okaként az MDF elnöke azt mondta: válságkezelésre szorul Magyarország és az Európai Unió is, a válságkezelésben pedig vitathatatlan tapasztalata van Bokros Lajosnak.

Hangsúlyozta azt is: a tizenkét tagú elnökség nagy többséggel döntött Bokros Lajos jelölése mellett.

A csütörtöki Magyar Hírlap információi szerint Pettkó András parlamenti képviselő és Eötvös Mihály Nógrád megyei elnök is Bokros Lajos jelölése ellen voksolt a keddi szavazáson, Hock Zoltán elnökhelyettes pedig nem volt jelen az ülésen.

Csáky András országgyűlési képviselő pedig a csütörtöki Magyar Nemzetnek nyilatkozott arról, hogy ő sem tudott a tervezett döntésről. A lap információi szerint Boross Péter volt miniszterelnök már korábban tudhatott arról, hogy mit tervez az elnökség, ez is közre játszhatott távozásában.

Az MDF-ből kizárt Almássy Kornél szerdán közleményben reagált a bejelentésre. Dávid Ibolya végleg a baloldalra löki az MDF-et Bokros Lajos jelölésével, ezért felszólítja a párt tagságát, hogy akadályozzák meg ezt - írta a politikus.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×