Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fejbe lőtte magát a téti ámokfutó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fejbe lőtte magát az a férfi, aki péntek reggel Téten meglőtt egy rendőrt, majd elbarikádozta magát saját házában - mondta el az InfoRádióban a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A mentők jelenleg a 41 éves férfi újraélesztésével próbálkoznak - tette hozzá Kocsis Tünde.

Halántékon lőtte magát az a férfi, aki péntek reggel Téten meglőtt egy rendőrt, majd elbarikádozta magát saját házában. A férfi egyelőre életben van - mondta el az InfoRádióban Tóth Gyula, a Kisalföld helyszínen tartózkodó munkatársa. A 41 éves elkövetőt délelőtt 11 órakor szállították a győri Petz Aladár kórházba.

Az újságíró hozzátette: a terrorelhárítók már visszaindultak Budapestre, de a ház környékén még rengeteg a rendőr.

A rendőrség tudomása szerint a garázdaság és erőszakos bűncselekmények miatt börtönviselt férfi egy nyugdíjasotthonban dolgozott, de néhány napja kirúgták állásából.

Megverte az őt elbocsátó igazgatónőt

A férfi péntek reggel egykori munkahelyére ment, és megverte az intézmény igazgatónőjét, akit orrcsonttöréssel szállítottak kórházba - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban.

A megvert nő férje ugyanakkor azt mondta el, hogy a 41 éves férfi nem volt alkalmazásban az idősek otthonában, nyáron időnként füvet nyírt, a téli napokban pedig bejárt az otthonba kávézni, egy-egy süteményt megenni. A nővérek úgy kezelték, mintha családtag lett volna, a "sérült lelkű ember azonban elbízta magát", és viselkedése miatt az otthon vezetőnője eltanácsolta.

A házastárs közölte, hogy a férfi ezt nagyon rossz néven vette, és már csütörtökön megfenyegette a vezetőnőt és egy-két nővért is, majd péntek reggel bántalmazta feleségét.

Kifejtette: a férfi fojtogatta a feleségét, aki eszméletét vesztette, s a tettlegesség következtében agyrázkódást is szenvedett, jelenleg a győri Petz Aladár kórházban van, orvosi megfigyelés alatt.

Elbarikádozta magát

A férfi a bántalmazást követően hazament, és elbarikádozta magát a házban. A helyszínre érkező rendőröket fegyverrel fogadta, és hasba lőtt egy 30 év körüli rendőrt. Kocsis Tünde közölte, hogy a férfi reggel óta több tucat lövést adott le a házból, autókra is célzott, de egy ideje már nem lőtt.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az InfoRádióban elmondta: a 41 éves férfi egy engedély nélkül tartott golyós fegyverrel lőtt.

A rendőrnek súlyos hasi sérülései vannak

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a rendőr súlyos hasi sérüléseket szenvedett, életveszélyes állapotban szállították a győri a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, és jelenleg is műtik.

Életfontosságú szervek is sérülhettek, de nehéz megítélni, hogy pontosan milyen a sérülés - tette hozzá Győrfi Pál, aki közölte: a meglőtt rendőrt gyorsan kórházba szállították.

Az InfoRádió úgy tudja: egy mentőtiszt is könnyebb sérüléseket szenvedett egy gellert kapott golyótól. Téten többen nem tartották teljesen épelméjűnek azt a férfit, aki péntek reggel hasba lőtt egy rendőrt, elbarikádozta magát, végül fejbe lőtte magát - mondta az InfoRádiónak annak a savanyító üzemnek a tulajdonosa, akinél a férfi az elmúlt két napban éjjeli őrként dolgozott.

Kiss Ferenc kiemelte: többször is azt tapasztalta, hogy a férfi különösen reagál az időváltozásra, míg a településen többen úgy gondolták, hogy az ökölvívó pályafutása során "agyonverték a fejét".

Az üzem tulajdonosa elmondta, hogy gyerekkora óta ismerte a férfit, aki fiatalkorában a Győri Dózsában bokszolt, majd börtönben volt két évig.

Nem gondolta volna, hogy képes lenne lelőni egy rendőrt - tette hozzá Kiss Ferenc