eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szükség lenne a fiatalkorúak bíróságára

A Fővárosi Bíróság tanácselnök bírája szerint mindenképpen lejjebb kéne vinni a büntethetőségi korhatárokat. Vaskúti András hozzátette: a büntetés kiszabásánál mérlegelni kellene azt is, hogy a bűnelkövető képes-e felismerni tettének következményét. A bíró megjegyezte: fontos lenne visszaállítani a fiatalkorúak bíróságát, és gyorsítani kellene a büntetőperek lefolytatását is.

Ki kellene szélesíteni a büntethetőségi korhatárokat - véli a Fővárosi Bíróság tanácselnök bírája, aki szerint fontos lenne, hogy adott esetben a 14 év alattiak is büntethetőek legyenek.

Vaskúti András az InfoRádiónak elmondta: 14 éves kor alatt is vizsgálni kellene az erkölcsi-értelmi fejlettséget, vagyis azt, hogy képes-e felismerni a gyermek- vagy fiatalkorú, hogy magatartása veszélyes lehet a közösségre.

Ha a fiatal tudja, hogy magatartása veszélyes, és ennek ellenére követ el például élet elleni cselekményeket, szükséges lehet őt 13-14 éves korban is javítóintézetbe küldeni - véli a bíró.

Az eljárások felgyorsítása érdekében fontos lenne visszaállítani a fiatalkorúak bíróságának intézményét, ahol speciálisan felkészült bírák ítélkeznének az elkövetőkről - mondta Vaskúti András.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×