eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ördögi tervvel és mérgező mini vodkásüveggel fenyegetőztek

Egy skót nacionalista csoport nevében azzal fenyegetőztek, hogy megmérgezik egy angol város vízhálózatát, így emberek ezreit ölve meg - hangzott el a hétfői manchesteri tárgyaláson.

A figyelmeztető üzenetet egy skót újságírónak küldött csomag tartalmazta. Az üzenet szerint egy skót terrorista szervezet "angol emberekkel akart végezni véletlenszerűen, megkülönböztetés és bűntudat nélkül". A csomagban emellett volt egy mini vodkás üveg is, amely halálos mennyiségű marólúgot tartalmazott.

Egy frissen megválasztott blackburni tanácsos is kapott egy mérgező folyadékot tartalmazó küldeményt.

A levelet a Skót Nemzeti Felszabadítási Hadsereg írta alá, és azt követelte, hogy az angolok teljesen vonuljanak ki Skóciából.

A fenyegető üzenetek kapcsán a rendőrség tavaly májusban őrizetbe vette Wayne Cookot. A 45 éves angol férfit azzal gyanúsítják, hogy ő küldte a leveleket, de a hétfői manchesteri tárgyaláson ezt Wayne Cook tagadta.

Egy másik gyanúsított, a 43 éves Steven Robinson már beismerte a vádakat, de az ügyészek szerint Wayne Cook is közreműködött az akcióban.

A tárgyalás folytatódik a manchesteri bíróságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×