eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Inkább esznek, mint öltözködnek a rendőrök: az ORFK szigorít

Megélhetésre költik a rendőrök a munkaruhára kapott évi mintegy nettó százezer forintot, ezért az Országos Rendőr-főkapitányság szigorítja a szabályokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatója az InfoRádióban közölte: 2009-től a tervek szerint az úgynevezett ruházati utánpótlási illetményként kapott összeg nagy részét egy számlára utalnák, hogy azt csak munkaruhára lehessen elkölteni.

Sipos Gyula elmondta: jelenleg az évi köztisztviselői illetményalap 250 százalékát fizetik ki a rendőröknek ruhapénzre, ám a dolgozók ennek az összegnek csak mintegy öt százalékát fordítják valóban munkaruhára.

Az igazgató szerint jellemzően körülbelül évente egy munkainget vásárolnak az egyenruhások, azt sem az erre kijelölt boltokban. Hozzátette: többségük ma is az 1998-2002 közötti egyenruhaváltáskor bevezetett formaruhát viseli.

A Független Rendőr Szakszervezet főtitkárhelyettese közölte: elvben támogatják a kezdeményezést, amely a rendőrök jó megjelenését és ezáltal jobb megítélését biztosítaná.

Dávid Ferenc hozzátette: ugyanakkor az évi mintegy nettó százezer forint már beépült a rendőrcsaládok költségvetésébe, ezért számukra mindenképp problémát jelentene, ha a kapott összeget ruhára kellene költeniük és nem a megélhetésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×