eur:
392.2
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

"Egyelőre rossz üzlet beszállni az egészségbiztosításba"

Az egészségbiztosítási piacra az elfogadott törvény és az eddigi ismeretek alapján egyelőre rossz üzletnek tűnik beszállni - mondta el a Napi Gazdaságnak adott interjúban Szekeres Tibor, az AXA magyarországi igazgatója. A szakember szerint Gyurcsány Ferencnek kellene garanciákkal, ígéretekkel, személyes szerepvállalással meggyőznie a potenciális befektetőket, hogy bekapcsolódjanak.

Szekeres Tibor elképzelhetőnek tartja, hogy az OTP Garanciát esetleg sikeresen megszerző Uniqát egészben lenyelje az AXA.

Kérdőíves felmérést végez tagsága körében a kormányzat közigazgatási reformprogramjának tapasztalatairól a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete, hogy felmérje a közigazgatási rendszer átalakításának egyéves tapasztalatait. Úgy látják ugyanis, hogy a kormányzati intézkedések a közszolgálat működési költségeit radikálisan lefaragták, egyben erőltetett ütemben csökkentették a szervezeteket és létszámukat - olvasható a Népszabadságban. Fehér József, az MKKSZ főtitkára a napilapnak elmondta, hogy a közigazgatásban kevesebben és rosszabb feltételek között dolgoznak, és nem is nyújtanak jobb szolgáltatást. Szetey Gábor államtitkár ezt vitatja.

Cselekvési tervet fogadtak el az egészségbiztosítás privatizációjának megakadályozására a Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal résztvevői - írja a Magyar Nemzet. A civil szervezetek és szakszervezetek képviselői elhatározták, hogy országos népmozgalmat hirdetnek meg annak érdekében, hogy megakadályozzák a törvény életbe léptetését, ha pedig mégis életbe lépne, elérjék a törvény hatályon kívül helyezését, tekintettel arra, hogy "a törvény ellentétes a magyar társadalom és nemzet túlnyomó többségének érdekeivel és akaratával". Ennek fő eleme a parlamenti képviselőkre kifejtett nyomásgyakorlás mellett egy magánszemélyek által életre hívott népszavazási kezdeményezés támogatása is.

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának kezdetére nyújtja be a kormány a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat és a félrevezető reklám tilalmáról szóló új szabályozás tervezetét - számol be róla a Világgazdaság. A hatályos előírásokhoz képest változást jelent például az, hogy míg a versenyhatóság jelenleg csak a közérdeket sértő mértékű visszaélésekkel szemben lép fel, ezentúl az egyedi fogyasztói panaszok alapján is biztosítani kell a hatóság eljárását és a jogsérelem orvoslását. Az új fogyasztóvédelmi szabályok kialakítása egyébként a nemrég hatályba lépett EU-irányelv átvételét jelenti.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×