eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csintalan-ügy: DNS-mintákat vizsgálnak a rendőrök

Továbbra is szakértői véleményeket vár a rendőrség Csintalan Sándor volt szocialista politikus megtámadásának ügyében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: az ügyben kaptak néhány bejelentést, de olyan adatok még nincsenek, amelyek alapján az elkövetőket azonosítani lehetne. A Hír Televízió munkatársát, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, december elején támadták meg egy mélygarázsban.

Jelenleg szakértők értékelik azokat a nyomokat, amelyeket a nyomozók a Csintalan Sándor elleni támadás után rögzítettek a helyszínen, emellett továbbra is tanúkat keresnek, és folyik az adatgyűjtés - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak.

Tafferner Éva közölte: az országos rendőrfőkapitány 5 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a támadás ügyében, mindeddig azonban csupán néhány bejelentés érkezett a rendőrséghez.

Az információkat ellenőrizték a nyomozók, olyan adatokat azonban nem találtak, amelyek alapján azonosíthatók lennének a támadók.

A BRFK továbbra is várja azok hívását, akik valamilyen információval rendelkeznek a televíziós műsorvezető támadóival kapcsolatban - tette hozzá a szóvivő.

A rendőrök a támadás helyszínén DNS-nyomokat is találtak, ezeket is szakértő vizsgálja - mondta Tafferner Éva.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×