eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tarlós megnevezte a felelőst

Elképesztőnek nevezte Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője, hogy miközben válsághelyzetben van Budapest, Demszky Gábor főpolgármester méregdrága kampánykiadványban nem létező sikerekkel szédíti a fővárosiakat. A politikus szerint Demszky Gábornak politikai felelősséget kellene vállalnia az elkövetett hibákért.

Élesen kritizálta Demszky Gábort Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője.

Az ellenzéki politikus több ügyet is felsorolt, amely szerinte azt mutatja, Budapest válsághelyzetben van, és felrótta a főpolgármesternek, ahelyett, hogy azokkal foglalkozna, méregdrága kampánykiadványban nem létező sikerekkel szédíti a fővárosiakat.

Tarlós István szerint Demszky Gábornak vállalnia kell a politikai felelősséget a többi között azért, hogy az útfelújításokkal kapcsolatban Budapestnek várhatóan 500 millió forintot kell visszafizetnie a szabálytalanul felhasznált állami támogatás miatt.

Tarlós István szerint az elhibázott metrószerződéseknek sincs felelőse, Budapest nem tudja szankcionálni a késedelmes kivitelezőket.

A politikus nem érti, hogy miközben sok tízmilliárd forintos adóssága van a BKV-nak, akkor miért most kell beszereznie 15 milliárd forintért csipkártyás ellenőrző rendszert.

Végül hozzátette, hogy Budapest saját költségvetése is rossz állapotban van: jövőre 47 milliárd forintos hiánnyal kell számolni.

Tarlós István kijelentette azt is, hogy Demszky Gábor után legalább ötven évig nem lesz liberális vezetése Budapestnek.

Szabadai: terjesztés újabb kerületekben

Szabadai Viktor, az SZDSZ budapesti elnöke közölte: 2006-hoz hasonlóan az a céljuk, hogy minden kerületben megismertethessék képviselőik a helyi ügyekkel kapcsolatos álláspontjukat.

Az elnök szerint a XIII. kerület után rövidesen mindenütt terjeszteni kezdik a lapokat.

Hozzátette, terveik és anyagi lehetőségeik függvényében három-négy havonta minden kerületben újabb lapokat adnak ki.

Szabadai Viktor megjegyezte, hogy a kiadványokat a párt költségvetéséből és nem hirdetésből finanszírozzák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×