Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mitől rettegnek a szocialista képviselők?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyurcsány Ferenc bizalmi kérdésnek tekinti az egészségbiztosítási törvény támogatását. Sok MSZP-s képviselő ezért annak ellenére voksolhat igennel december 17-én, hogy ellenzi a tervezetet.

Kevésbé a csúszópénzen, sokkal inkább az összeköttetésen dől el, ki milyen hatékonysággal tudja elintézni ügyeit a hazai hivatalokban - írja a Népszabadság. A kutatások szerint Magyarország GDP-arányosan sokkal több pénzt költ a közszolgáltatásokra, mint az Európai Unió legtöbb tagállama. Az adatokból az is kiderül: az ügyfelek megítélése szerint javult a közszolgáltatások színvonala. A korrupció sajátos, "magyar hagyományairól" a napilapban olvashatnak.

Gyurcsány Ferenc bizalmi kérdésnek tekinti az egészségbiztosítási törvény támogatását -számol be róla a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, sok MSZP-s képviselő ezért annak ellenére voksolhat igennel december 17-én, hogy ellenzi a tervezetet. A lap párton belüli forrásai többsége újabban - lehallgatástól tartva - már telefonon sem beszélnek aggályaikról.

A földhivatal új keletű szorgalma miatt szereztek tudomást Szentendre lakói arról, hogy több száz ingatlanra elővásárlási jogot jegyeztetett be az önkormányzat - olvasható az Indexen. A belvárosi lakások, jól menő üzletek, telkek tulajdonosai a tulajdoni lapokra felkerült bejegyzés miatt csak akkor értékesíthetik a piacon az ingatlanokat, ha az önkormányzat nem akarja megvenni. A polgármester szerint lehet, hogy kis macerát okoz az eljárás, de a város a tervezett fejlesztések előtt ezzel az eszközzel elejét tudja venni az ingatlanspekulációknak. Hogy az érintettek miként vélekednek az ügyről - kiderül a hírportálon.

Négy érdeklődő vásárolta meg a pályázati anyagot, ám csak egy tett ajánlatot a Nemzeti Lóverseny Kft., illetve a Nemzeti Lóverseny Szervező Kft. tulajdonjogának megszerzésére, valamint a lóversenyfogadás és a bukmékeri rendszerű fogadás koncessziós jogaira - számol be a Világgazdaság. A vevőjelöltnek szándéka komolyságát 500 milliós letét befizetésével kellett igazolni, amelyet az ÁPV Zrt. bánatpénzként is kezelhet. A nyertes egy 5-10 milliárdos piacra tehet szert.

A korábban jelzett 5-10%-os áremelési sáv alsó szélének megfelelő mértékben, 5%-kal drágul jövőre a gázhatósági ára Magyarországon - jelentette be Kóka János, aki egyébként jövő kedden távozik a gazdasági és közlekedési miniszteri székből. A Portfolio cikke szerint áprilisban újabb gázáremelésre lehet számítani.

A Pénzcentrum elkészítette havi rendszerességű bevásárló körképének legújabb tapasztalatait. Csaknem két éves felmérésük során kizárólag a legextrémebb akciós időszakokban fordulhatott elő, hogy árukosarukra vetítve a legdrágább üzlet státuszát elveszíti a Kaiser's, most azonban úgy tűnik, hogy a SPAR cégcsoport tagja sokkal korábban kezdett akciózni, mint versenytársai, így megcsípte az ezüstérmet, a legdrágább üzlet címét pedig átadta a "legkisebb is számít" Tesconak - írja a gazdasági portál.