Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Horn optimista: két héten belül megegyezhetnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az egészségbiztosítási törvénytervezethez benyújtott módosító indítványokról egyeztettek az SZDSZ és az MSZP szakpolitikusai pénteken. A képviselők 231 módosító indítványt adtak be az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslathoz. Az SZDSZ ügyvivője szerint egyetértés van, két héten belül megegyezhetnek a vitás kérdésekről is. Ilyen például az, hogy melyik tárca felügyelje az Országos Egészségbiztosítási Pénztár utódszervezetét.

Megkezdték az egyeztetést a koalíciós pártok szakpolitikusai az egészségbiztosítási törvénytervezethez érkezett módosító indítványokról - mondta az InfoRádiónak a Szabad Demokraták Szövetsége ügyvivője.

Horn Gábor közölte: van néhány olyan tartalmi kérdés, amely részben szakmai, részben politikai egyeztetést igényel.

A szabad demokrata politikus optimista, úgy véli: mind a menedzsmentjogokban, mind az állami befolyás mértékében meg tudnak majd egyezni a felek.

"Ha nem sikerül a szakmai egyetértést létrehoznunk, kénytelenek leszünk koalíciós szinten egyeztetni" - tette hozzá Horn Gábor.

Az SZDSZ ügyvivője elmondta: a pénteki megbeszélésen a felek átnézték a beérkezett módosító indítványokat, és kiválasztották azokat, amelyeket támogatandónak tartanak, amelyek további kiegészítésre szorulnak, valamint amelyekről szakmai és politikai értelemben is egyeztetni kell még.

A módosító indítványokról december 10-én szavaz a Parlament - közölte Horn Gábor.

Egyeztetni kell többek között arról is, hogy melyik tárca felügyelje az Országos Egészségbiztosítási Pénztár utódszervezetét - fűzte hozzá az SZDSZ ügyvivője.

Hanganyag: Seres Gerda