Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rejtélyes halálesetek a Hankooknál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elmúlt másfél évben a Dél-Koreában működő Hankook-gyárak tizennégy dolgozója halt meg eddig nem tisztázott okokból. A koreai hatóságok vizsgálják, hogy a halálesetek összefüggnek-e a gumiabroncsgyárakban alkalmazott technológiával - írta a Népszabadság.

A hozzátartozók szerint a halálesetekhez köze lehet az autógumi-gyártás során használt HV-250 elnevezésű oldószernek.

A cég kommunikációs vezetője szerint a váratlanul elhunyt alkalmazottak közül ketten öngyilkosságot követtek el, heten szívbetegségben, illetve szívinfarktusban, öten pedig különböző rákos megbetegedésekben haltak meg, de a gyártás során használt technológia és a hirtelen halálesetek között nincs összefüggés.

A Hankook dunaújvárosi üzemében nem használják a Dél-Koreában gyanúsnak tartott oldószert.

Magyar Nemzet

Elfogadta a parlament a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megakadályozására alkotott törvényt. Eszerint a pénzintézetek maguk döntik majd el, hogy kit minősítenek gyanúsnak, és kit nem, erre ugyanis a szabályozás nem tartalmaz konkrét meghatározást.

A szolgáltatók erre hivatkozva felfüggeszthetik egy ügyleti megbízás kivitelezését, és ha a gyanú mégsem igazolódik be, semmiféle felelősség nem terheli őket.

Index

Le kellett állítani a fúrópajzsot a 4-es metró Tétényi úti állomásának építkezésénél. A munkaterület egy részén ugyanis a föld megsüllyedt.
A süllyedést szakemberek vizsgálják, mondta az Indexnek Horváth Éva, a DBR Metró Projektigazgatóság szóvivője. A talaj a leendő állomás földben lévő beton résfalánál süllyedt meg.

Ez a probléma nem érinti a felszíni közlekedést és a környező házakat sem - hangsúlyozta a szóvivő.

Világgazdaság

A hazai nagybankokat kevésbé érinti a szektor egészét jellemző lassulás, a piaci átlagot jóval meghaladó teljesítményt nyújtottak az első három negyedévben - derül ki az érintettek által közölt adatokból.

A mérlegfőösszeg szerinti bővülés alapján az OTP Bank vezeti a mezőnyt; 30,3 százalékkal növelte eszközállományát az elmúlt egy évben a konszolidált adatok alapján, ez több mint a duplája a szektor egésze által produkált ütemnek.

A következő hónapokban immáron öt bank mérlegfőösszege lehet 2.000 milliárd forint feletti: az OTP, a K&H és az MKB Bank után már a Raiffeisen és a CIB is esélyes erre.

Portfolio.hu

A montreali McGill Egyetem közgazdásza szerint a magyar panaszkultúra hálás tárgya a nyugdíjrendszer.

Deutsch Antal szerint a nyugdíjszintek túl alacsonyak a közvetlenül érintettek szemszögéből, és kezelhetetlenül magasak a költségvetés szempontjából. Aki hozzáértéssel merül a témába, gyorsan felismeri, hogy a különböző lefaragásokkal a kirovó-felosztó pillér már csak néhány évig lesz fenntartható.

A pénztárak mint felhalmozó rendszerek, működnek, de a járadékfizetésre nincsenek felkészülve.

Penzcentrum.hu

A karácsony közeledtével a vásárlók lépten-nyomon a kereskedelmi bankok akciós ajánlataiba ütköznek, akár az áruházakban a termékek mellé kihelyezett áruhitel-ismertetőkről, akár a kedvezményes személyi kölcsönöket népszerűsítő tévéreklámokról, akár a banki call centerek megkereséseiről legyen szó.

A cél természetesen annak a vásárlási hullámnak a kiaknázása, amely az advent időszakát jellemzi.

Jogos kérdés azonban, hogy a bankok által kitűzött céloknak mennyiben felelnek meg az alkalmazott eszközök, valóban a megfelelő üzenet jut el a már meglévő és a potenciális ügyfelekhez.