Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Alaposan megnehezítheti a kormány dolgát az SZDSZ

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megállapodás híján hétfőn a Fidesszel szavazhatnak együtt az SZDSZ képviselői, de még van esély a koalíciós alkura - számol be a Népszabadság. Lapszemle.

Ha nem egyeznek meg a koalíciós felek, a Fidesz az SZDSZ-szel együtt szavazva hétfőn kényszerpályára küldheti a kormányt - írja a Népszabadság. Igaz, most úgy tűnik, megtalálják a megoldást arra, miként csökkentsék az átlag körüli jövedelműek adóterhét. Arról már mást gondolnak, mennyivel és miként csökkenthetők az állam kiadásai.

A liberális párt javaslatai 74 milliárd forintnyi kiadáscsökkenést javasolnak az állami intézményeknél, a másik oldalon pedig mintegy 55 milliárd bevétel-, vagyis adócsökkentést, illetve 8 milliárdos kiadásnövekedést okoznának a 2008-as büdzsében.

A pénzügyminiszter szerint ellenben nincs ennyi tartalék a költségvetési tervben. A napilap mindkét félt megkérdezte a lehetséges változtatásról.

Az új több-biztosítós egészségügyi modellbe belépő biztosítótársaságok és a mögöttük álló pénzintézetek ellen is bojkottot hirdet a Civil Jogász Bizottság - olvasható a Magyar Nemzetben.

Morvai Krisztina, a jogvédő szervezet társelnöke lépésüket azzal indokolta: meg kell akadályozni, hogy egy szűk, profithajhász elit értékrendjét kényszerítsék Magyarországra.

A rendőrség tavaly őszi intézkedéseit élesen kritizáló jogász úgy látja, Gyurcsány Ferencnek "katasztrófa látni azt, hogy a rendőrség tavaly őszhöz képest visszafogottabban viselkedik".

A jogvédő az Erzsébet hídi blokád kapcsán kifejtette: a szociális, kulturális, gazdasági jogoknak olyan durva megsértése folyik az országban, amelynek ennél sokkal nagyobb ellenállást kellene szülnie.

Hanganyag: Seres Gerda