eur:
392.42
usd:
365.8
bux:
66776.92
2024. április 26. péntek Ervin

Alaposan megnehezítheti a kormány dolgát az SZDSZ

Megállapodás híján hétfőn a Fidesszel szavazhatnak együtt az SZDSZ képviselői, de még van esély a koalíciós alkura - számol be a Népszabadság. Lapszemle.

Ha nem egyeznek meg a koalíciós felek, a Fidesz az SZDSZ-szel együtt szavazva hétfőn kényszerpályára küldheti a kormányt - írja a Népszabadság. Igaz, most úgy tűnik, megtalálják a megoldást arra, miként csökkentsék az átlag körüli jövedelműek adóterhét. Arról már mást gondolnak, mennyivel és miként csökkenthetők az állam kiadásai.

A liberális párt javaslatai 74 milliárd forintnyi kiadáscsökkenést javasolnak az állami intézményeknél, a másik oldalon pedig mintegy 55 milliárd bevétel-, vagyis adócsökkentést, illetve 8 milliárdos kiadásnövekedést okoznának a 2008-as büdzsében.

A pénzügyminiszter szerint ellenben nincs ennyi tartalék a költségvetési tervben. A napilap mindkét félt megkérdezte a lehetséges változtatásról.

Az új több-biztosítós egészségügyi modellbe belépő biztosítótársaságok és a mögöttük álló pénzintézetek ellen is bojkottot hirdet a Civil Jogász Bizottság - olvasható a Magyar Nemzetben.

Morvai Krisztina, a jogvédő szervezet társelnöke lépésüket azzal indokolta: meg kell akadályozni, hogy egy szűk, profithajhász elit értékrendjét kényszerítsék Magyarországra.

A rendőrség tavaly őszi intézkedéseit élesen kritizáló jogász úgy látja, Gyurcsány Ferencnek "katasztrófa látni azt, hogy a rendőrség tavaly őszhöz képest visszafogottabban viselkedik".

A jogvédő az Erzsébet hídi blokád kapcsán kifejtette: a szociális, kulturális, gazdasági jogoknak olyan durva megsértése folyik az országban, amelynek ennél sokkal nagyobb ellenállást kellene szülnie.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×