eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egy hónap múlva már lesz fejlesztési tervünk

Egy hónap múlva kerül a kormány elé a második Nemzeti Fejlesztési Terv végleges változata, amelyet október elsején nyújtanak be az Európai Uniónak. A fejlesztési kormánybiztos az InfoRádiónak azt mondta: az NFT 2-ről szeptember 19-én politikai vitanapot tartanak a Parlamentben.

A konvergencia programban véglegesített makrogazdasági pálya és az abban vázolt gazdasági folyamatok képezik az alapját a második Nemzeti Fejlesztési Tervnek.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos szerint rövid távon mindenképpen van ára az egyensúlyi pályára való visszatérésnek. Bajnai Gordon az InfoRádiónak azt mondta: az államreformmal, a fejlesztéspolitikával és a kiigazítással együtt lehet megteremteni az egyensúlyt.

Az NFT 2. társadalmi vitája augusztus elseje óta zajlik, a régiókkal pedig másfél héttel ezelőtt kezdték el a konzultációt. Jelenleg a civil és más érdekképviseleti szervezetekkel egyeztetnek. Bajnai Gordon kormánybiztos szerint ez szeptember 14-ig tart.

A programról szeptember 19-én a Parlamentben is vitáznak, a végleges változatot pedig várhatóan szeptember 27-én hagyja jóvá a kabinet. A végleges Nemzeti Fejlesztési Tervet a kormány október elsején nyújtja be az Európai Uniónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×