Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Botka ismételhet Szegeden

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szegeden a jelenlegi városvezetőt, Botka Lászlót választotta az MSZP és az SZDSZ közös polgármesterjelöltjének a szocialista párt helyi küldöttgyűlése. Botka László elmondta: ismét közös közgyűlési listát állít az MSZP és az SZDSZ Csongrád megyében.

A küldöttgyűlés döntött az egyéni képviselőjelöltekről és a kompenzációs lista összetételéről is. A huszonöt egyéni önkormányzati körzetből hétben közös jelöltet állítanak, megválasztásuk esten közülük öten a liberális frakcióban dolgoznak majd.

Tíz helyen a szocialista jelöltet támogatja a Szabad Demokraták Szövetsége, nyolc körzetben viszont mindkét párt önálló jelöltet állít.

A Magyarországi Szociáldemokrata Párttal pártközi megállapodást kötött az MSZP, két önkormányzati körzetben az ő jelöltjük indul szocialista színekben.

Nem le-, hanem felértékelődik a megye?

A 2002-es önkormányzati választáshoz hasonlóan közös megyei közgyűlési listát állít az MSZP és az SZDSZ Csongrád megyében, a közgyűlés elnökének pedig Kozma József országgyűlési képviselőt javasolja a két párt - jelentette be Botka László, az MSZP megyei elnöke.

A szocialista párt azért Kozma Józsefet javasolja a megyei közgyűlés elnökének, mert a közeljövőben felértékelődik a megyei politizálás szerepe, ha már a közigazgatási régió úgy látszik, nem fog létrejönni - fogalmazott Botka László.