eur:
390.29
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ezermilliárd forintos "intézkedéscsomag" érkezik

A központi kiadások mérséklése 10-15 százalékos megtakarítási lehetőséget jelentenek - mondta az SZDSZ elnöke. Kuncze Gábor hozzátette: a költségvetés egyensúlyának helyreállításához összesen 25-30 százalékos megtakarításra van szükség, így a fennmaradó részt a bevételek növeléséből kell előteremteni.

Az SZDSZ elnöke azt mondta: a párt arra számít, hogy az adók mérséklésére az egyensúly helyreállítása után lesz lehetőség, ha a gazdaság növekedése folytatódik.

Kuncze Gábor kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács következő ülésén egy több mint 1000 milliárd forintos intézkedéscsomagot jelent be.

A Fidesz szóvivője furcsának nevezte, hogy az SZDSZ, amely az elmúlt években, és különösen a választási kampányban komoly adócsökkentéssel hitegette az embereket, most a szükséges megszorításokról beszél.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a Fidesz nem asszisztál az értelmetlen és céltalan pénzbehajtáshoz.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×