Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A fővárosiak többsége önként választja a BKV-t

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A budapestiek többsége tudatosan választja a tömegközlekedést a munkába járásra, annak ellenére, hogy van autója. A BKV járatai már csak a fővárosiak kisebb hányadának jelentenek kényszert - derült ki a Studio Metropolitana legutóbbi közvélemény-kutatásából.

Ongjerth Richárd, a Studio Metropolitana Kht. vezetője elmondta: munkahelyre menet a fővárosiak 45 százaléka veszi igénybe a tömegközlekedést, harmaduk autózik, 2-3 százalék az, aki egy darabig kocsival, azután pedig tömegközlekedéssel megy, 7-8 százalék gyalogol és maximum 1-2 százalék biciklizik - mondta az InfoRádiónak Ongjerth Richárd.

A Studio Metropolitana Kht. vezetője hozzátette: az aktív háztartások nagyobb része rendelkezik autóval, és így a legtöbben tudatosan választják a tömegközlekedést, mert azt olcsóbbnak, és néha még gyorsabbnak is tartják.

Az autósok általában a középkorú, magasabban képzett rétegből kerülnek ki. Kétharmaduk férfi, egyharmaduk nő, és azért járnak autóval, mert a tömegközlekedést kényelmetlennek, a járműveket piszkosnak, lepusztultnak tartják, és sokaknak gond, hogy nem tudnak megfelelő módon csomagokat szállítani rajtuk.

Onjerth Richárd szerint a tömegközlekedést rendszeresen használók sokkal jobb véleménnyel vannak a minőségéről, mint azok, akik autóval járnak mindenhova.

A BKV-nak így a járművek és a szolgáltatás folyamatos javításán túl célszerű volna rendszeres tudatosság-növelő kampányokkal megpróbálni meggyőzni az autósokat is - vélekedett a Studio Metropolitana Kht. vezetője.