eur:
395.42
usd:
364.53
bux:
65618.14
2024. március 19. kedd Bánk, József

Az ócska teherautókra vadásznak a rendőrök

Országos közúti ellenőrzést tartanak a rendőrök szerdán és csütörtökön; főleg a teherautókat és a buszokat vizsgálják majd.

Az akcióval elsősorban a rossz műszaki állapotú járműveket akarják kiszűrni – mondta az InfoRádióban a Közlekedési Főfelügyelet főosztályvezetője.

Azt is vizsgálják, hogy a sofőrök betartják-e a pihenésre vonatkozó előírásokat, és megfelelően rögzítették-e a rakományt – közölte Török László.

A hatóságok ellenőrzik az uniós és azon kívüli országokból érkező, valamint a belföldi vállalkozások járműveit is.

Az akcióra a közlekedési felügyelet szerint azért van szükség, mert a tavaly ellenőrzött csaknem 340 ezer teherautó és busz többségénél műszaki vagy más problémát tapasztaltak a szakemberek.

A rendőrök december közepén egyhetes ellenőrzést tartott, akkor az ittas és a kábítószer hatása alatt álló vezetőkre vadásztak.

A tavalyi akció egy nemzetközi ellenőrzés-sorozat része volt, az akcióban az Európai Unió tagállamai, valamint Románia, Svájc, Norvégia és Moldávia vett részt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×