eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megcsapolják a Balatont

Várhatóan újra teljesen megnyitják a Sió-csatornát, mert túl magas a Balaton vízszintje. Túl sok a víz a Velencei-tóban is, ezért ott is megnyitnak egy zsilipet.

A Közép-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Balatoni kirendeltségének vezetője az InfoRádióban elmondta: a Sió-csatorna zsilipének teljes megnyitása attól függ, hogy mikorra vonul le az árhullám a Kapos folyón.

Fejér Vilmos emlékeztetett arra, hogy jelenleg 113 centiméter a Balaton vízszintje; 3 centiméterrel több, mint a maximum-érték. A szakember hozzátette: a tervek szerint két hét alatt végeznek a munkával.

Szintén magas a Velencei-tó vízszintje, ezért megnyitják a Dinnyés-Kajtori zsilipet. Falussy Ferenc tófelügyelő az InfoRádióban azt mondta: csak akkor függesztik fel a víz leeresztését, ha a tó 80 százaléka befagy.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×