eur:
393.14
usd:
367.83
bux:
65966.74
2024. április 24. szerda György

Fidesz: az oktatási miniszter gúnyolódik

A Fidesz alelnöke szerint az oktatási miniszter gúnyt űzött az egyházi iskolákból és a kormányból, amikor egyetlen forinttal növelte az egyházi iskolák évenkénti kiegészítő támogatását. Pokorni Zoltán az InfoRádióban elmondta azt is: sok a gyanús momentum a Budapest Airport privatizációja kapcsán.

Az egyházi iskolák támogatásáról

Az ellenzéki politikus közölte: a kormány múlt héten arra szólította fel az oktatási minisztert: emelje az egyházi iskolák számára előzetesen javasolt tanulónkénti 128 ezer 970 forint kiegészítő támogatást, amit Magyar Bálint egy forinttal, 128 ezer 971 forintra módosított.

Pokorni Zoltán megjegyezte: az egyházi oktatási intézmények ugyan több pénzt kapnak, mint az önkormányzat iskolák, de ezekben az iskolákban több szociálisan hátrányos helyzetű és vidéki diák tanul.

A Budapest Airport privatizációjáról

A Fidesz alelnöke úgy vélte: sok gyanús momentum történt a Budapest Airport privatizációja során; az a gyanúja, hogy a brit befektető az áron túl más, nyilvánosságra nem került feltételeket is szabott.

A Fidesz alelnöke furcsállja, hogy a pályázat eredményhirdetését követően zárt ajtók mögött tovább folytatták a tárgyalásokat az angol BAA vállalattal. Pokorni Zoltán szerint kérdés, hogy miről kellett egyeztetni, ami nem volt benne az angol cég nyilvános ajánlatában.

A politikus az InfoRádió Aréna című műsorában különösnek találta, hogy miután az angol céget nevezték meg a legjobb ajánlattevőként, megkezdődött a vita arról, hogy a MÁV közpénzből milyen vasútvonalat építsen a Ferihegyi repülőtérre.

„De ez csak egy feltételezés, hogy Kóka János gazdasági miniszter és a MÁV vezetői arról tárgyalnak párhuzamosan az angolokkal zárt szobákban folyó és egyébként törvényileg teljesen definiálatlan mutyizás közben, hogy hova megy majd a vasútvonal Ferihegyről: a Keletihez vagy a Nyugatihoz” – fogalmazott Pokorni Zoltán.

A Fidesz alelnöke szerint a feltételeket nyilvánossá kellett volna tenni. Pokorni Zoltán szerint előfordulhat az is, hogy a befektető az áron túl más, nem nyilvános feltételt is szab.

Veres János pénzügyminiszter kedd reggel a közszolgálati televízióban kijelentette: a parlamenti képviselők számára a tranzakció pénzügyi lezárását követően lesz nyilvános a Budapest Airport értékesítének valamennyi irata.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Franciaország Észtországgal, Lettországgal, Litvániával, Hollandiával és Lengyelországgal együtt új szankciórendszert javasol az Európai Unió számára az orosz dezinformációs és választási beavatkozási műveletek elleni küzdelem érdekében. A Bloomberg által látott tervezet szerint az orosz vonatkozású szereplők által végrehajtott destabilizáló tevékenységek száma nőtt Európában, és különböző hibrid eszközökkel aláássák a demokráciát, a stabilitást és a jogállamiságot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×