eur:
385.83
usd:
354.88
bux:
68331.03
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Thibault Penin/Unsplash

Csúnya dologra készül a Spotify

A méidaszolgáltató azt tervezi, hogy fizetőssé teszi a dalszövegek letöltését.

Az elmúlt időszakban egyre csak szaporodtak az olyan beszámolók, melyek szerint a Spotify elkezdte kivezetni a dalszöveg funkcióját az ingyenes csomagot használóknál – így már csak a prémium előfizetők férhetnek hozzá - írja a hvg.hu.

A lap idézi a TechCrunch írását, amelyből kiderül, hogy a Spotify egyáltalán nem cáfolja ezeket az értesüléseket. Csak annyit közöltek, hogy „a funkciók változhatnak idővel az egyes piacokon és eszközökön”. A portál szerint a Redditet, valamint a többi közösségi platformot ellepték a panaszok, amelyek arról szólnak, hogy kámforrá váltak a dalszövegek az ingyenes felhasználóknál.

Van, aki „övön alulinak” nevezte a lépést.

Korábban a Spotify illetékesei azt közölték, hogy egy teszt keretein belül „vizsgálják” a dalszövegek fizetőssé tételét, de csak néhány felhasználónál és mindössze „pár piacon”. Az érintettek csak annyit látnak a dalszövegek korábbi helyén, hogy fizessenek elő a Prémiumra, ha szeretnének hozzáférni. Van, akiknél havonta néhány dalszöveget meg lehet tekinteni, de ha ez a limit letelik, őt is a prémium felé terelné a platform.

A hvg.hu emlékeztet rá: a Spotifynak az az érdeke, hogy a minél több előfizetője legyen. Ennek érdekében még attól sem riad vissza, hogy a korábban ingyenes szolgáltatásokat szép csendben fizetőssé változtassa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×