eur:
389.48
usd:
359.03
bux:
67906.51
2024. június 1. szombat Tünde
Nyomtatott Magyar Állampapír Plusz a belvárosi 5-ös számú postán 2019. november 28-án.A november eleje óta megvásárolható nyomtatott Magyar Állampapír Plusz 5 éves futamidejű, névre szóló, nyomdai úton 10.000, 50.000, 100.000, 500.000, 1.000.000, 2.000.000 forintos címletekben előállított, fix, sávos kamatozású lakossági állampapír.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újdonságok jönnek az állampapírok piacán - itt vannak az első hírek

Napokon belül minden kiderül az állampapírok piacán beálló változásokról, de egy-két részletet már most elárult Kurali Zoltán.

Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Kurali Zoltán egy csütörtöki Portfolio-konferencián arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben melyik állampapírt lehet most érdemes megvenni - tartósan alacsonyabb inflációs környezetben -, és új információkat is elmondott a MÁP Pluszról.

Elárulta, egy intézményi inflációkövető papír megalkotásán gondolkoznak "középtávon", ám nem engednék, hogy az inflációkövető állampapírok aránya az államadósság-finanszírozáson belül magasabb legyen egy esetleges új termék bevezetésével.

Szerinte egy inflációkövető intézményi papír bevezetésére rövidesen "megérhet" a piac, ebben az esetben csökkenhet majd a PMÁP aránya.

Tehát nem egy "húzótermék" lesz, hanem egy "portfólió", rövid és hosszú távú papírok, fix és nem fix papírok is; "magas inflációs környezetben az inflációkövető termékeket, stabilabb helyzetben pedig a fix Magyar Állampapírt keresik a befektetők" - mondta.

Most viszont úgy látja, instabil a kamatpálya, ilyen helyzetben rövid távon a Bónusz Magyar Állampapír lehet a legjobb megoldás, hosszú távon viszont a PMÁP-ot érdekesebb venni talán.

A megújult MÁP Pluszszal kapcsolatban új információkat mondott: hasonlóan az 1Máp-hoz, a bankbetéttel versenyző termék. Nem fog változni az, hogy kamatfordulókor 100 százalékon lesz visszaváltható, viszont nem lesz féléves kamatfizetés, csak éves, azaz összesen 5 kamatfizetés lesz. A kincstári árjegyzés sem változik (99,5). Változni fog, hogy nem hetente, hanem havonta lesz jegyzés és felhalmozott kamattal lesz értékesítve a termék. Fontos még, hogy lesz értékesítési korlát.

A lépcsős kamatozásban nem lesz változás, ennek pontos részleteit nem árulta el a szakember. Június elejétől várható a termék bevezetése.

Címlapról ajánljuk

Ma tartják a Békemenetet, korlátozásokra kell számítani

Ideiglenes forgalomkorlátozás kell készülni szombaton Budapest I., II., III., V., XI., XIII. és XIV. kerületében. Délelőtt 11-tól lezárják a belvárosban a Széchenyi István teret, a Lánchidat és a József Attila utcát. Szintén lezárják a Budai alsó rakpartot és a Pesti alsó rakpartot is a Lánchíd közelében, illetve a Fő utcában is lehetnek lezárások.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.03. hétfő, 18:00
Deutsch Tamás
a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője
Így csalnak ki belőlünk rengeteg pénzt - Hogyan lehet kivédeni?

Így csalnak ki belőlünk rengeteg pénzt - Hogyan lehet kivédeni?

Milliárdokat csalnak ki világszerte az online térben a bűnözők a gyanútlan fogyasztóktól és a nem megfelelő védelmi rendszerrel rendelkező vállalatoktól, a csalók egyre kifinomultabb megoldásokhoz folyamodnak, amelyekkel ellophatják a felhasználói adatokat és egyéb módokon károsíthatják meg őket. De pontosan mekkora is a kár, és melyik nagyvállalat munkatársainak adják ki magukat a legtöbbször a kibertér bűnözői, és milyen háttérsztorival érik el, hogy megkaparintsák az értékes adatokat?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×