eur:
385.35
usd:
355.2
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Az újpesti vasúti híd látképe, háttérben a régi gázgyár felújított épületei Óbudán. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Hivatalos: két új budapesti Duna-híd épül

Megkezdődik az albertfalvai és az aquincumi Duna-híd előkészítése.

Már jogszabály rendelkezik két új budapesti Duna-híd megépítéséről, a hétfőn megjelent Magyar Közlöny szerint az albertfalvai Galvani utcát az Illatos úttal összekötő új hídon a kötöttpályás közlekedéssel együtt, 2×3 sáv lesz. Emellett a jogszabály előirja a szintén újbudai Fehérvár út és a a kispesti Üllői út-Határ úti csomópont összeköttetésének előkészítését is - írja a napi.hu.

A fejlesztési tervekben szerepelnek további beruházások:

  • a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közúti elérhetőségének javítása érdekében a Repülőtérre vezető út fejlesztésével
  • a főváros városszerkezetéből és közlekedési rendszeréből hiányzó, úgynevezett Körvasút menti körút első, Bécsi út–M3 autópálya bevezető közötti szakasza
  • a Pók utca és a Váci út között megépítendő új dunai átkelő (Aquincumi híd) előkészítése

Az előkészítésre milliárdokat költenek: a "kötelezettségvállalás felső korlátja" 2019-ben 6,7 milliárd forint, 2020-ban közel 4 milliárd, 2021-ben pedig 1,35 milliárd, összesen több mint 12 milliárd forint.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×