eur:
390.96
usd:
366.89
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Duna Budafoknál (b) és Csepelnél (j).
Nyitókép: MTI/H. Szabó Sándor

Újabb részletek az új budapesti Duna-hídról

Kiírta a tendert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Galvani híd független statikai számításainak elkészítésére és tervellenőrzési feladatainak ellátására.

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent nyílt tenderfelhívásban a híd neve: új Duna-híd, amely a Galvani utca-Illatos út vonalában épül és a kötöttpályás közlekedéssel együtt 2x3 forgalmi sáv szélességű lesz. A nyertesnek idén december 6-án kell elkezdenie a munkát és 2021. augusztus 26-ig kell befejeznie. Az ajánlattételi határidő november 7. - írja a napi.hu.

Július elején a NIF a közbeszerzési törvényre hivatkozva egyszer már visszalépett ettől a tendertől. A tervezési szerződésben leírt feladat a budapesti Galvani utca és Illatos út vonalában építendő út tervezése, amely 7,4 kilométer hosszú és 2x2 sávos lesz, 7 csomóponttal, továbbá megépül a 2x3 sávos két új közúti Duna-híd (a Galvani híd, illetve a Soroksári híd).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×