eur:
385.58
usd:
355.26
bux:
67935.69
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Pixabay.com

Galvani híd: befagyasztották a fakivágások tervét a Kiserdőn

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja azt a tájékoztatást adta az érintett helyi civil szervezeteknek, hogy a kormány leállította a Galvani hídhoz köthető utak építése miatt tervezett fakivágásokat a Határ úti Kiserdő területén. Civil szakértők szerint az elvezető utak közeli ipari területeken megépíthetők.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) egy képviselő útján leült a Kiserdővédő csoporttal, kikötve, hogy a Galvani híd megépítése eldöntött tény, ehhez kapcsolódóan új utak fognak épülni.

"Fegyverneky Sándor, aki képviseli a KKBK-t, korábbi országos főépítész, biztosított minket arról, hogy

az a tervezési folyamat, ami a Kiserdőt érintené, le lett állítva 2017-ben, azóta nincs semmilyen tervezési folyamat, sőt a beruházás kapcsolódó úthálózatának megtervezését kitolták 2022-ig "

- osztotta meg az InfoRádióval Balogh Samu várostervező, a Duna pesti oldalán élők érdekeit képviselő Kiserdővédő csoport tagja, aki szerint így van idő arra, hogy a kormányzatban is átgondolják a korábbi terveket.

A Kiserdővédők közben azt is feltételezik - látják jelét -, hogy a kérdéses területen kívül azért továbbra is folyhat a tervezés, ami behatárolja azt, hogy milyen lehetőségek lesznek, viszont ők azt szeretnék, hogy alternatív vonalvezetéseken gondolkodjanak, hiszen

ha megérkezik a Kiserdő közelébe az út, akkor már majd nem lehet mit csinálni.

Ha nem a Kiserdőn át, akkor merre mehet az út?

"Mi korábban elkészítettünk egy alternatív nyomvonalat, ami nyilván egy civil szerveződés képességeihez mérten nem egy teljes körű műszaki munka, de gondolatébresztőnek tökéletesen megfelel: ha utánanéznek

az eredeti útnak, amit átírt a beruházó, az látszik, hogy az út Ferencváros barnamezős ipari területein keresztül vezetett volna, mi azt gondoljuk, ez továbbra is megvalósítható,

és nincs szükség arra, hogy az utat a Kiserdő irányába vezessék" - nyomatékosította Balogh Samu.

Amondó, nem lehet érv a költségvonzat arra, hogy a Kiserdőn át menjen a Galvani hídról lejövő út, hiszen ez csak egy mellékberuházás, az itt élő emberek életkörülményeit viszont képes lenne tönkretenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Elromlott a hangulat a tőzsdéken, a magyar piac is lefordult

Elromlott a hangulat a tőzsdéken, a magyar piac is lefordult

A forint szempontjából a Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntése lesz a legfontosabb esemény a héten - az elemzők véleménye szerint a jegybank 50 bázisponttal fogja csökkenteni a kamatokat, ezzel az irányadó ráta 7,25%-ra csökkenhet. Ez lehet az egyik utolsó kamatcsökkentés idén, az év végére is viszonylag magas kamatot várnak az elemzők. Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthatunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×