eur:
389.09
usd:
363.7
bux:
67993.16
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Toroczkai László polgármester a Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselővel az illegális migrációról tartott lakossági fórumon Ásotthalmon 2015. február 7-én.
Nyitókép: Rosta Tibor

Leadta országos listáját a Mi Hazánk Mozgalom

Leadta országos választási listáját a Mi Hazánk Mozgalom. Dúró Dóra és Novák Előd mellett Fekete László, az ország egykori legerősebb embere is a párt képviselőjelöltjei között van - mondta az InfoRádiónak Toroczkai László pártelnök.

Elértük az alapvető célunkat: mindenhol lehet majd a Mi Hazánkra szavazni, ráadásul elsőként sikerült leadnunk az országos listánkat - jelentette be Dúró Dóra, aki független képviselőként dolgozik jelenleg az Országgyűlésben.

Úgy értékelt közleményében, hogy "az utóbbi hetek is megmutatták, milyen erő van ebben a közösségben, amely most már felnőtt a két nagy politikai tömb mellé, és jóval a határidő lejárta előtt bejelentettük az országos listánkat. Így hivatalosan is eldőlt, hogy azoknak is lesz választási lehetősége, akik sem a Fidesz urambátyámrendszeréből nem kérnek, de nem is akarnak visszatérni a Gyurcsány-korszak nemzetellenes politikájához."

A Mi Hazánk országos listájának első húsz helyezettje:

1. Toroczkai László (egyben miniszterelnök-jelölt)
2. Dúró Dóra (elnökhelyettes)
3. Dr. Apáti István (független országgyűlési képviselő, volt jobbikos)
4. Novák Előd
5. Szabadi István (pártigazgató)
6. Dócs Dávid
7. Pakusza Zoltán
8. Dr. Fiszter Zsuzsanna
9. Lantos János
10. Dr. Popély Gyula
11. Dr. Páli Jenő
12. Dr. Pápai Ákos
13. Nagy Attila
14. Földesi Mihály
15. Nagy Zoltán
16. Varga Tamás
17. Vékony Csongor
18. Éberling Balázs
19. László Attila
20. Fekete László ("az ország legerősebb embere")

"Aktivistáink az ország minden pontján küzdenek jelenleg is. Rengeteg támogató visszajelzést kapunk az emberektől, és most már jóval az országos lista állításához szükséges 71 jelölt fölött tartunk. Ebben a pillanatban körülbelül 100 választókerületről beszélhetek, de ez nem naprakész, hiszen folyamatosan gyűlnek az aláírások és születnek a Választási Bizottság részéről a döntések" – mondta az InfoRádióban Toroczkai László. Megjegyezte, a Mi Hazánk Mozgalom a Fidesz és az egyesült balliberális oldal mellett most már a harmadik erőként indul a választásokon.

Az elmúlt két esztendőben lopakodó Covid-diktatúra kezdett el kiépülni, ez ellen harcolunk - hangsúlyozta a pártelnök a kampányuk fő üzeneteként. "Mindenféleképpen le kell állítani a kötelező oltások irányába haladó kormányzati intézkedéseket, de emellett látni kell azt a lopakodó gazdasági, vagy talán mondhatnám, gazdaságpolitikai törekvést, ami az egész koronavírus-járvány mögött van, és mi erre mutatunk rá. A Világgazdasági Fórum érdekeltségére, hiszen ott a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, a Johnson and Johnson – ilyen globális nagyvállalatok állnak sokszor olyan, egészségügyinek tűnő követelések mögött, amikor valójában a profit az ő zsebükbe vándorolt. Ezért követelünk 2020 óta járványszolidaritási adót a koronavírus haszonélvezőire is; ne a magyar emberekkel fizettessék meg az óriásira növelt államadóssággal ennek az egész ügyletnek a költségeit".

A legtöbb közvélemény-kutató 3 százalék körülire méri Toroczkai László szerint a Mi Hazánk támogatottságát, de van olyan is, amelyik 7 százalékosra teszi.

"Azt gondolom, hogy nagyon komoly esély van arra, hogy április 3-a után harmadik erőként egy tisztességes kontroll lehetünk a parlamentben" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×