eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 21:  Jack Grealish of Manchester City gestures during a Manchester City training session ahead of the FIFA Club World Cup Saudi Arabia 2023 at King Abdullah Sports City on December 21, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Nyitókép: Francois Nel/Getty Images

Dél-Amerikai utazó banda rabolhatta ki meccs közben Grealish házát

Szakértők szerint egy, a gazdagokra vadászó és szó szerint utazó bűnözői csapat állhat a Manchester City sztárja, Jack Grealish házának kirablása mögött. A banditák akkor csaptak le és kergették rettegésbe a családot, amikor Grealish csapata épp az Everton ellen játszott a héten. Közben Pep Guardiola, a City menedzsere arra intette a játékosait, hogy tartózkodjanak a közösségi médiától.

Bár az ünnepi szezonban – legalábbis a tévében – a betörők reszketnek, de a valóságban a felhőtlen szórakozás helyett az egyik Premier League-sztár szerettei éltek át borzalmakat, amikor lecsaptak a bűnözők.

A rablók 1 millió font értékben vittek el ékszereket és más tárgyakat Jack Grealish, a Manchester City játékosának otthonából, miközben ő is hozzájárult ahhoz, hogy a kapott gól után a csapata 3-1-re fordítson egy meccset.

Szakértők most arról spekulálnak, hogy egy dél-amerikai „turista” rablóbanda csaphatott le a 29 éves sztár chesire-i luxusotthonára.

Szerintük a bűnözők Brazíliából, Mexikóból, Chiléből vagy Peruból származhatnak és kifejezetten erre az akcióra érkezhettek Nagy-Britanniába, és már távozhattak is, teszik hozzá.

A Daily Mail szerint

évente 500, a régióból származó betörő utazik az Egyesült Királyságba és csap le a gazdag dél-angliai otthonokra.

A bűnszövetkezetek „brit kirendeltségei” autókkal, telefonokkal, valamint útmutatókkal látják el őket például az áldozatok által használt biztonsági rendszerekről. Az akció előtt – online – alaposan megvizsgálják az ingatlan elhelyezkedését és ablakait.

Kedvencük az első emelet

A dél-amerikai bandák egyik jellemző munkamódszere, hogy az első emeleten hatolnak be és ezzel megkerülik a földszinten telepített riasztókat. A legtöbb tag elmenekül, de ha elfogják őket, akkor a parancsuk szerint nem adnak ki részleteket a kihallgatás során a rendőröknek, viszont a vádemelés után gyorsan bűnösnek vallják magukat, hogy ezzel védjék a szervezetet.

A Mail szerint az FBI és az Interpol is speciális csapatokkal próbálja felszámolni ezeket a bűnözői csoportokat. A potenciális dél-amerikai szálról Peter Bleksley, a Scotland Yard egyik volt nyomozója beszélt a lapnak, aki szerint rájuk jellemző a módszer.

Az egyik ilyen rablást két nő hajtotta végre, akik a Cheshire grófság egyik gazdag otthonát vették célba. A chilei Francisca Santana – aki állítása szerint III. Károly megkoronázására érkezett a szigetországba – és a háromgyermekes anya, Rosa-Dotes Perez viszonylag szerény, 15 ezer font értékű zsákmánnyal távozott, mielőtt elfogták volna őket. Egy másik betörés után két chilei testvért, Hector és Victor Parades-Munozt és társukat, Sergio Castrót fogták el a rendőrök. A trió szintén turistavízummal érkezett Angliába.

Francisca Santana és Rosa Dotes-Perez, két Nagy-Britannia-i betörések nyomán letartóztatott chilei állampolgár. A két nő ama dél-amerikai
Francisca Santana és Rosa Dotes-Perez, két nagy-britanniai betörések nyomán letartóztatott chilei állampolgár. A két nő ama dél-amerikai „turista betörők” közé tartozik, akik kifejezetten azért utaznak Nagy-Britanniába, hogy ott gazdag otthonokat fosszanak ki. 2023. június 1-én egy cheshire-i luxusotthonba betörve megrongálták a biztonsági kamerákat, drága táskákat és ékszert vettek magukhoz. Akkor buktak le, amikor egy rendőrautó rendszere felismerte, hogy hamis rendszámot tettek a bérelt autójukra, amivel a liverpooli reptérre tartottak.

A dél-amerikai betörőket egy állítólagos dél-londoni gengszterfőnök, „Mr. Big” segíti. Az egyik, már távozni készülő rablót 350 ezer font értékű ékszerrel a táskájában kapcsolták le a Heathrow reptéren. A rendőrök szerint a banditák aktívan figyelik áldozataik közösségi médiáját, amivel azok „önkéntelenül alaprajzokkal szolgálnak nekik”.

Mi történt Grealish otthonában?

Miközben a City látványosan összeszedte magát a második félidőben, Grealish-t a meccs lefújása után röviddel informálták arról, hogy mi történt a több mint 5,5 millió fontot érő új otthonában.

Az állítólagos pillanatról felvétel is készült, bár azt nem lehet bizonyítani, hogy tényleg ekkor hallott a labdarúgó a történtekről. Mindenesetre a képeken azt látni, hogy a földre nézve, elmélyedve hallgatja Manel Estiarte-t, a Citynek a játékosok jólétével és a protokollal foglalkozó főnökét. Ezek után gyorsan az öltözőkbe vezető alagút felé vette az irányt.

Grealishék új otthonában a menyasszonya, Sasha Attwood, a játékos szülei, a nagymamája és testvérei nézték a meccset, amikor a kutyáik vad ugatására reagálva megnyomták a pánikgombot.

Annak ellenére, hogy a birtokot biztonsági intézkedésekkel és kerítéssel védik, a rablók bejutottak és 1 millió font értékű ékszert és órákat vittek el.

A rendőrök este 10-kor érkeztek ki és a levegőben megjelent egy rendőrségi helikopter is.

Grealish „rettegő” családtagjai attól tartottak, hogy „túszejtés vagy még rosszabb történhet”

– mondta a Sun című bulvárlap egyik forrása.

„Senki sem sérült meg, de kitört a pánik... egy hatalmas ingatlanról van szó, így érthető, hogy először senki sem hallott semmit. És ez volt az első alkalom, hogy a család látogatóba érkezett, így nem ismerték a terepet. De amikor a kutyák szinte megőrültek és hallották, ahogy emberek járnak a házban, megnyomták a riasztót” – tudósítottak.

Ennek nyomán érkezetek ki a helikopteres erősítést is kapó rendőrkocsik.

Guardiola figyelmeztet

A Grealish-otthon kifosztása után Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere arra szólította fel a játékosait, hogy ne hivalkodjanak az életükkel a közösségi médiában.

„Ma határozottan óvatosnak kell lennetek... kevés dolgot publikáljatok a közösségi médiában. Minél kevesebbet tudnak arról, mit csináltok, annál jobb. Várnak rátok. Várják, hogy megtudják, hol jártok. Sajnos ez megesett Joaóval és az ijesztő volt, mert a családjára támadtak. Az ékszer, a pénz, bármi, persze, nehéz dolog, de a család... ezt nehéz feldolgozni Jacknek, ahogy Joaónak is nehéz volt” – fogalmazott.

„Nagy különbség van az osztályok között. Van, akinek sok pénze van, és vannak emberek, akik küszködnek. Ha van egy jó középosztály, akkor az emberek nem csinálnak ilyet (mint a rablás). Ma ez világszerte megtörténik” – fejtegette a katalán tréner.

A Telegraph idézte Alex Bomberg őrzés-védelem-szakértőt, az Intelligent Protection International elnökét, aki szerint a sztársportolók többet tehetnének a biztonságukért, például a kíváncsi szemektől elzárva tarthatnák a vagyonukat és fokozhatnák otthonaik védelmét.

Közben Guardiola megengedte Grealish-nek, hogy kihagyja a következő edzést és a családjával maradjon, és ekkor még a következő mérkőzésen való részvétele is kérdéses volt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×