eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Testi fenyítéssel vádolják a plébánost

Németországban az egyházi személyeket érintő vádak elérték a klérus vezető rétegét. Nevelőotthonban felnőtt hat fiatal eskü alatt állítja, hogy a püspök - még plébános korában - testi fenyítésekkel lépett fel a tanintézeti rendet megsértő diákokkal szemben. Az augsburgi püspökség cáfolta a vádakat.

Walter Mixa püspök az 1970-es évek közepétől a Münchentől északra fekvő városka, Schrobenhausen plébánosa volt, és ebben a tisztségében többször felkereste az apácák által vezetett gyermekotthont.

Most az intézet hat egykori növendéke a Süddeutsche Zeitung című laphoz nyilatkozatot juttatott el, amelyben eskü alatt állítják, hogy annak idején Walter Mixa a legdurvább fenyítéseket alkalmazta velük szemben: látogatásai során napirenden voltak a pofonok, sőt az ökölcsapások és szőnyegporolóval történt verések is.

A néhány éve az augsburgi püspökséget vezető Walter Mixa szóvivője a vádakat légből kapottnak nevezte és úgy vélte, ezek részét képezik az egyház elleni kampánynak. Hangsúlyozta, hogy Walter Mixa a gyermekotthonban tett látogatásai alkalmával legfeljebb csak röviden találkozott a fiatalokkal és nem szólt bele az apácák nevelési módszerébe.

Utalt azonban arra is, hogy a hat személy ellen a püspökség rágalmazás címén eljárást indít.

A szóvivő nem nyilatkozott azokkal az állításokkal kapcsolatban, amelyekkel egykori növendékek a nevelőotthont vezető apácákat is azzal vádolták, hogy a rendbontókkal szemben rendszeresen alkalmaztak testi fenyítéseket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×