eur:
392.76
usd:
365.49
bux:
66550.85
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Ütött az okosóra: van, akinek sajnos az utolsót

Egyes szívimplantátumok működését megzavarhatják az okosórák és a fitneszkövetők.

Egy tanulmány szerint akár halálos szívrohamot is okozhatnak ezek az eszeközök – írja a Cybernews nyomán a portfolio.hu.

A kutatók a Heart Rhythm című tudományos folyóiratban jelentették meg a tanulmányt, amelyben azt vizsgálták, hogy az elektromágneses impulzusok megzavarhatják-e a szívimplantátumok működését.

Ezeket az impulzusokat orvosilag bioimpedancia-technológiának nevezik,

amely a tanulmány szerint egy olyan érzékelő technológia, amely nagyon kismértékben, észrevehetetlenül elektromos áramot bocsát (mikroamperben mérve) a testbe.

Kiderült, hogy az eszközökből származó elektromos áram megzavarhatja a szívbe ültethető eszközöket, így azok helytelenül működhetnek. A pacemaker például a bioimpedancia-impulzusokat valódi dobogó szívdobogásként értelmezheti, és ez problémát okozhat, ha a valódi szív már nem ver ritmikusan.

A felfedezés sok embert érinthet,

hiszen csak az Egyesült Államokban több mint hárommillió ember rendelkezik CIED-vel.

Állítólag még az is kockázatot jelenthet, ha valaki okostelefont tart a mellkasához, de ennek megerősítéséhez további kutatásokra van szükség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

A befektetők hozzászoknak akár egy alacsony, akár egy magas kamatszinthez, miközben a piaci körülmények már megváltoztak. Amire pedig megszokják a megváltozott (jelen esetben magasabb) kamatszintet, akkor az már nem elérhető számukra. Korábban azzal kellett küzdeni, hogy mindenki fektesse be a pénzét, ne hagyja parlagon, most pedig arról kell meggyőzni a befektetőket, hogy nem a 10-12 százalék a normalitás, hanem a 6-7 százalék, mondta el a Portfolio-nak Szécsényi Bálint. Az Equilor elnök-vezérigazgatójával a megváltozott befektetési környezetről, a mesterséges intelligencia, a forintgyengülés és az infláció hatásairól, és a hazai befektetési szolgáltatók közötti versenyről is beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×