eur:
394.38
usd:
363.07
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Sydney, Australia - November 4, 2011: Apple Computers logo and shoppers at the Apple Store in Sydney, Australia.
Nyitókép: PhillDanze/Getty Images

Nagy újításra készül az Apple

Az Apple is beszáll AR/VR (kiterjesztett valóság/virtuális valóság) piacba, sőt az új eszköz már a megvalósítás utolsó szakaszában jár.

A befektetők már egy ideje hiányolják a „nagy dobást” a kaliforniai cégtől, amelynek piaci kapitalizációja az év elején elérte a 3000 milliárd dollárt. (Ez a magyar éves GDP közel 19-szerese). Szakértők szerint az AV/VR piacra való betörés lehet a kaliforniai óriáscég nagy dobása, amit sokan régóta hiányoltak. Az Apple Watch 2015-ös megjelenését leszámítva, nem történt nagyobb fejlesztés – írja a hirado.hu.

A cég mérnökei már 2019 óta dolgoznak a fejlesztésen, de több akadályba is belefutottak. Vagy a túlmelegedés, vagy a kamerával és a szoftverrel kapcsolatos problémák miatt tolódott ki a megvalósítás. Most úgy néz ki, hogy már előrehaladott állapotban van a projekt. A prototípust az igazgatótanács is megtekinthette.

Az Apple virtuális valóság szemüvegét 4K felbontású, mikro-OLED kijelzővel, 15 kameramodullal látták el. A Macintosh és az iPadPro táblagépekből ismert M1 chip hajtja majd. Az új termékkel együtt párhuzamosan az Apple felpörgette a Reality OS (más néven ROS) operációs rendszer fejlesztését.

Az év végén elkészülhetnek az új termékkel, de a boltokba várhatóan csak 2023-ban kerülhet. Az előzetes hírek szerint a fogyasztói ára várhatóan 3000 dollár körül lehet. Nem sokkal később várható a második generációs változat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Burkoltan beintett az Európai Unió az ukránoknak

Burkoltan beintett az Európai Unió az ukránoknak

Az uniós országok az európai mezőgazdasági lobbik nyomására megállapodásra jutottak arról, hogy korlátozásokat vezetnek be az ukrán mezőgazdasági termékek EU-n belüli értékesítésére. Ez a döntés, amelyet az uniós vezetők közelgő csúcstalálkozója előtt hoztak, várhatóan jelentős, évente több mint 1 milliárd eurós bevételkiesést jelent Ukrajnának, ami a baromfi-, tojás-, cukor- és búzaexportra is hatással lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×