INFORÁDIÓ
2023. március 28. kedd
Gedeon, Johanna

tesla

bluetooth

autófeltörés

digitális

Los Angeles, United States - May 17, 2013: A cockpit with LCD digital speedometer and steering wheel of electric car Tesla Model S during drive. Tesla electric cars are produced by Tesla Motors, Inc. in California, USA.

Veszélyben a Tesla-tulajdonosok autója

Infostart

Feltörhetők a kedvelt elektromos autók a Bluetooth-on keresztül.

Az NCC csoport biztonsági kutatói olyan eszközt fejlesztettek ki, amellyel Bluetooth Low Energy (BLE) közvetítőtámadást hajthatnak végre – a támadás megkerül minden létező hitelesítési védelmet a céleszközökön. A Bleeping Computer szerint a támadást a Tesla 3-as és Y modelljének feltörésére is fel lehet használni, ami azért is probléma, mert a biztonsági rés javításainak kiküldése bonyolult, és még ha a Tesla válasza gyors és jól össze van hangolva, akkor is sok időbe telhet, amíg a frissítések eljutnak az érintettekhez – írja a 24.hu.

Az ilyen támadások során a támadó manipulálni tudja a két fél közötti kommunikációt, például a kocsikulcsot, ami kinyitja és működteti az autót. A módszer a támadót a kommunikáció két vége közé helyezi, lehetővé téve számára, hogy úgy továbbítsa a jelet, mintha közvetlenül az autó mellett állna.

A támadás körülbelül tíz másodpercig tart, és a végtelenségig megismételhető. Mind a Tesla Model 3, mind a Model Y BLE-alapú beléptető rendszert használ, így az NCC által kipróbált támadási módszer felhasználható az autók feloldására és elindítására. Az eredményeket április 21-én jelentették a Teslának. Egy héttel később a vállalat azzal válaszolt, hogy „a közvetítő támadások a passzív beléptető rendszer ismert korlátai”.

A Tesla-tulajdonosokat a kutatók arra biztatják, hogy használják a „PIN to Drive” funkciót, így még ha távolról ki is nyitják az autójukat, legalább a támadó nem tud elhajtani vele. Ezenkívül, ha a mobilalkalmazásban letiltják a passzív belépési funkciót, amikor a telefont nem használják, az megakadályozhatja a továbbító támadás végrehajtását.

Nyitókép: mbbirdy/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018