eur:
393.09
usd:
367.24
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: A 2019-nCov humán koronavírus ultrastrukturális morfológiája (CDC/Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM / Centers for Disease Control and Prevention's Public Health Image Library)

Egy kutatás szerint nyolc hónapig biztosan megmaradnak az antitestek fertőzés után

A megfertőződést követő nyolc hónapban biztosan megmaradnak az immunitást nyújtó antitestek a koronavíruson átesettek vérében egy olasz kutatás szerint.

A betegség lefolyásának súlyosságától, a beteg életkorától vagy társbetegségek jelenlététől függetlenül maradtak meg az antitestek a kutatók megállapítása szerint. 162 olyan tünetes fertőzöttet vizsgáltak meg ennek megállapítására, akik a tavalyi első olaszországi hullám idején érkeztek a kórházak sürgősségi osztályaira. A fertőzést túlélőktől márciusban, áprilisban, majd novemberben vettek vérmintát, írja a MedicalXpress.

"A semlegesítő antitestek jelenléte, bár idővel csökkent, nagyon tartós volt – nyolc hónappal a diagnózis felállítása után mindössze három olyan beteg volt, akinél a teszt már nem mutatott pozitív eredményt" – áll a közleményben.

"Azoknál, akiknél a fertőzést követő első 15 napon belül nem termelődtek antitestek, nagyobb a kockázata annak, hogy a koronavírus súlyos formái alakulnak ki"

– áll a közleményben.

A vizsgált betegek kétharmada férfi volt, átlagéletkoruk 63 év. Mintegy 57 százalékuknak volt valamilyen alapbetegsége, főként magas vérnyomás vagy cukorbetegség.

Az oltások nyújtotta védettség hosszáról is folyamatosan folynak a kutatások: jelenleg a Pfizer és a Moderna oltása esetében fél évig egészen biztos, hogy megmarad az immunitás, de valószínű, hogy ennél még tovább is. Valószínűsíthető, hogy akár egy éven át is védettséget nyújthatnak a vakcinák, az élethosszig tartó védelem eléggé valószínűtlen. Nagy-Britanniában már most arra készülnek, hogy szeptemberben második emlékeztető oltást adnak be.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×