eur:
395.5
usd:
366.67
bux:
65553.67
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Pfizer és a BioNTech gyógyszeripari vállalatok koronavírus elleni vakcináját adják be egy asszonynak a svájci Morges kórházában kialakított oltóközpontban 2021. január 11-én. A svájci Vaud kantonban ezen a napon kezdték meg a koronavírus elleni védőoltások beadását.
Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE/Laurent Gillieron

Oltás nélkül is védettebbek lettek a gyerekek Izraelben

Azokban a közösségekben, ahol elkezdték beoltani az embereket, a többiek is kisebb eséllyel kapták el a koronavírus-fertőzést. Megvizsgálták a gyerekek érintettségét is.

Izraelből származó új adatok szerint a Pfizer/BionTech vakcinája a közösségekben megvédte azokat is a megfertőződéstől, akik nem voltak beoltva, így a velük élő be nem oltott gyermekeket is – számolt be az eredményről a Reuters híre alapján a Portfolio.

Közel kétmillió 16 év feletti, legalább egy oltáson átesett ember adatait vizsgálták meg, és azt találták: ahogy nőtt az átoltottság a közösségekben, úgy csökkent a fertőzési ráta a nem oltottak körében is, azaz az oltás megvédte a még be nem oltottakat is, köztük a gyerekeket.

Habár az eddigi eredmények biztatók, további kutatások szükségesek annak megállapításához, hogy az oltások miképpen támogatják a nyájimmunitás kialakulását – vélekednek a kutatás szerzői.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×