eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az éjszakai műszakban a fővárosi Szent László Kórházban 2020. április 27-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Statisztikai számítás: júniusban itthon már nem lesz több koronavírus-halott

Legjobb esetben a jövő héttől nem lépnek be újabb családok a gyászolók körébe, de a legrosszabb forgatókönyv sem tűnik országosan vészesnek.

A Worldometers statisztikai adatbázison keresztül elérhető covid19.healthdata.org oldalon a Washingtoni Egyetem IHME intézete (Institute for Health Metrics and Evaluation) matemetikai alapon kiszámolta, hogy országonként milyen lefolyása lehet a koronavírus-járványnak legjobb, legrosszabb vagy átlagos esetben, és ezt grafikonra is vitte.

Az aktuális számítások egyike az alapján fogalmazta meg előrejelzését, hogy hogyan alakul a napi halálos áldozatok száma. Kiindulópontként

A közepes forgatókönyv szerint - amely alapján csütörtökön 9 új halálos áldozatnál kellett volna tartanunk a valóságos 10 helyett, de ez minimális eltérés a valóságtól -, május 26. után már nem lesz halálos áldozata a vírusnak Magyarországon, a járvány pedig lecseng.

A pesszimista jóslat szerint - amely alapján most napi 25 halálos áldozatnál tarthatnánk egy május 1-jei kiindulópontból nézve - a jövő héten kezd lenullázódni az új halottak száma, és június hónapban már senkinek sem kéne attól félnie, hogy belehal a betegségbe.

Van azonban egy optimista forgatókönyv is, amely alapján jövő csütörtöktől már nem lesz új gyászoló család.
Forrás: covid19.healthdata.org
Forrás: covid19.healthdata.org

A prognózis kitér arra is, hogy a rendelkezésre álló kórházi (intenzív) ágyak száma mennyire tűnik elégségesnek a helyzet kezelésére, a magyar állapotok igen stabil képet tükröznek, a kapacitások a következő hetekre is messze felülmúlják a várható terhelést.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×