A kutatók szerint a tengerbe jutott szennyező anyagok kulcsszerepet játszanak a diabétesz kialakulásában.
Egészen mostanáig az elhízást tartották a legnagyobb rizikófaktornak a 2-es típusú diabétesz kialakulása kapcsán. A legújabb kutatások szerint azonban a toxikus anyagoknak sokkal fontosabb lehet a szerepük.
Egy tanulmány kimutatta, hogy azok, akiknek a szervezete nagymértékben szennyezett kemikáliákkal, például a DDT nevű rovarirtóval, vagy az ipari hűtőfolyadékokkal, nagyobb eséllyel lesznek cukorbetegek, mint azok, akiknek a szervezete mentes ezektől.
Ezek a mérgező anyagok az általunk elfogyasztott élelmiszerekkel jutnak a szervezetünkbe.
Az olajos halakat eddig az egészséges ételek közé sorolták, és sokszor ajánlották az orvosok bizonyos diéták részeként is. Most azonban kiderült, hogy a halakban igen nagy mennyiségben fordulnak elő azok a méreganyagok, amelyek cukorbetegséget válthatnak ki.
A dél-koreai kutatók azt is közölték, hogy az inzulinrezisztencia a legnagyobb eséllyel azoknál alakul ki, akik elhízottak, és a szervezetükben felhalmozódott a méreganyag. Õk sokkal veszélyeztetettebbek azoknál, akik csupán elhízottak, de nem ettek kemikáliákkal mérgezett ételeket.
Szia, Anya! – új átverés terjed itthon, mutatjuk, mire kell figyelni