eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk

Jönnek a nagyvárosi vízhiányok

A WWF jelentése szerint a világ egyre több országában jelent problémát a víz hiánya. A klímaváltozás és a források csökkenése következtében már a legfejlettebb országok is vízhiánnyal küzdenek.

A nyár folyamán több nyugat-európai országban, például Nagy-Britanniában hetekre locsolási tilalmat rendeltek el, ugyanis egy csepp eső sem esett.

A probléma arra kényszeríti a fejlett országokat és a vízszolgáltatókat, hogy fejlesszék az infrastruktúrájukat és lépjenek fel a környezetszennyezéssel szemben.

A WWF rámutatott, hogy a gazdasági fejlettség nem jelenti automatikusan azt, hogy az ország a vízkészletekben is dúskál. Számos igen gazdag város, például az Egyesült Államokban lévő Houston vagy az Ausztráliában lévő Sydney, több vizet használ, mint amennyi a rendelkezésére áll. Londonban minden egyes napon 300 uszodát töltenek fel vízzel.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a klímaváltozás következtében Dél-Európa vízkészlete is csökkenni fog, például azért, mert az eddig jelentős forrásnak számító gleccserek megfogyatkoznak.

A környezetvédő szervezet rámutat arra, hogy a zöldség- és gyümölcstermelés, vagy a ruházati termékek előállítása egyaránt vízigényes.

Épp ezért, ha az emberiség nem áldoz eleget a vízkészletek megőrzésére, annak súlyos következményei lehetnek.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×