eur:
391.02
usd:
366.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Leimeter Dóra (j) és az orosz Anna Tyimofejeva a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornáján a harmadik helyért játszott Magyarország - Orosz Olimpiai Csapat mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 7-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Bíró Attila: „Pokolian unalmas lehet egy gondtalan élet”

Könnyek között nyilatkoztak a bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott tagjai az oroszok elleni 11-9-es győzelem után, amellyel eldőlt, hogy nem utazik haza a magyar küldöttség csapatérem nélkül Tokióból. Bíró Attila dicsérte játékosait.

Keszthelyi Rita csapatkapitány, a mezőny egyik legjobbja: „Úgy illik, hogy megköszönjük mindenkinek ezt a bronzérmet. Először a szüleimet és a férjemet szeretném majd felhívni, hogy megköszönjem nekik a támogatást. Ez a mérkőzés, ez a bronzérem egy pályafutás koronája. A védekezésünk ma is fantasztikus volt. Azt mondtam a negyedik negyed előtt, hogy ezt a negyedet nyerjük meg. Kivettük a kulcsembereiket. Nálunk az is, aki eddig blokkban nem volt a topon, az is nagyszerű volt. Azt kértem a lányoktól, hogy ha kell, húzzanak engem a kezemnél fogva, ahogyan én húztam őket, s megtették. Van egy könyv, amit nagyon szeretek, a Hős, most beléptünk azon a bizonyos kapun.”

Magyari Alda, a csapat kapusa: „Még nem tudom felfogni, hogy sikerült, tudtam, hogy benne van a csapatban. Mindenki kihozta magából a maximumot. Az utolsó másodpercekben nálam volt a labda, az jutott az eszembe, hogy Laci bácsi (Tóth László edző) azt mondta, hogy akkor leszek jó kapus, ha lövök egy gólt. Gondoltam rálövöm, aztán lesz, ami lesz. De a lényeg, hogy előtte nagyon jól védekeztünk, Keszi (Keszthelyi Rita) beállt mellém, s megoldottuk a védekezést.”

Vályi Vanda, a mérkőzés egyik legjobbja: „Nagy kő esett le a szívünkről. Ezt a tizenegy gólt csapatként hoztuk össze. Lehet, hogy most én kicsit eredményesebb voltam, de minden gólban benne voltak a társaim is.”

Bíró Attila szövetségi kapitány: „Pokolian unalmas lehet egy gondtalan élet, de aki hosszú életet szeretne, ne ezt a szakmát válassza. A harmadik negyed rossz játéka sem tudott minket megtörni. Nem befolyásoltak minket az előző olimpiák, ez egy sporttörténelmi siker. Blokkokban, fórkihasználásban remekeltek a lányok. Láttunk a fiatalok közül ma is extra teljesítményeket, (Magyari) Aldától, (Vályi) Vandától és (Rybanska) Natasától.”

Az éremátadó:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×