Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Dénes Tamás: borult a papírforma

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Komolyan veszi a ma esti mérkőzést a magyar csapat, és a igyekeznek a legjobb formájukat hozni a portugálok ellen - mondta Dénes Tamás. Az InfoRádió futball-szakírója a mai meccs esélyeiről és a továbbjutás utáni lehetséges ellenfelekről beszélt.

„Nagyon komolyan veszik, függetlenül attól, hogy már továbbjutottak. Igaz, nem találkoztam játékossal mióta biztossá vált, hogy a magyar válogatott az 1962-es chilei világbajnokság óta először úgy állhat ki egy tornán a harmadik mérkőzésére, hogy biztos továbbjutó. 1966 óta először lépünk tovább a csoportkörből. Két játékos is azt hangsúlyozta a sajtótájékoztatón, hogy a válogatott célja a csoportgyőzelem. Eddig jobban szerepelt a válogatott, mint a portugálok, nyilván ezt szeretnék újra” - emelte ki Dénes Tamás.

Az InfoRádió Eb-szakértője a helyszíni esélylatolgatásokról elmondta, hivatalosan nincs ilyen, de nyilván mindenki számolgatja, melyik csapat lenne jó ellenfél az egyenes kieséses szakaszban.

„Tegnap este minden felborult, amikor a horvát válogatott legyőzte a spanyolokat, ezzel csoportelső lett. Este kilenc óra előtt mindenki azon volt, hogy a lehetséges ellenfelek között van a spanyol válogatott, ha a magyarok csoport-harmadikként végeznének ma, akkor a spanyolok következnének. Most ez megfordult, hiszen a horvát válogatott lett a csoportelső. Ez azt jelenti, ha a magyar válogatott harmadik helyen végezne a csoportjában, tehát nem sikerülne a mai, portugálok elleni meccs, akkor a felső ágon helyezkedne a svájci, a lengyel és a horvát csapat társaságában. Ebből a négyesből egy elődöntőt játszana. Ha második lenne a csoportjában, biztos, hogy Anglia lenne a következő ellenfél, ez egy bivalyerős ág lenne, tekintve, hogy a spanyolok annyira kiszúrtak magukkal, hogy ha este a papírforma szerint alakul, akkor az olaszokkal játszanak, ha azon esetleg nyernének - az elmúlt három Eb-n ez lenne a negyedik spanyol-olasz csata -, a németekkel játszanának. Ha a magyar válogatott csoportelső lenne, Toulouse-ban folytatná az E csoport második helyezettjével, a papírforma szerint Belgiummal játszana. Ez sem egy könnyű feladat, de akkor a wales-iek ágára kerülhetne” - mondta Dénes Tamás.