eur:
393.14
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyizsnij Novgorod, 2018. június 24.Az angol Harry Kane (j) ünnepel csapattársaival, miután harmadik gólját szerezte az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulójában játszott Anglia - Panama mérkőzésen a Nyizsnij Novgorod Stadionban 2018. június 24-én. (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)
Nyitókép: Ritchie B. Tongo

Kiütötték Panamát az angolok

Az angol válogatott kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott a panamai csapat felett az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának vasárnapi, második fordulójában, így a legjobb 16 közé jutott.

Az angolok győzelmével a belga együttes is biztosította a helyét a nyolcaddöntőben. A két csapat csütörtökön egymással mérkőzik a csoportlesőségért.

Az angol válogatott az első perctől fogva magához ragadta a kezdeményezést, s John Stones góljával hamar megszerezte a vezetést. A Manchester City védőjének ez volt az első gólja a válogatottban. Vezetésük tudatában is támadtak az angolok, s az első félidőben további négy gólt lőttek: Harry Kane kétszer is büntetőből talált be, Stones duplázni tudott, Jesse Lingard pedig szépségdíjas távoli lövésből volt eredményes.

A fordulás után Kane egy szerencsés góllal mesterhármast ért el, korábban vb-n az angolok közül erre Geoff Hurst (1966) és Gary Linecker (1986) volt képes. A mérkőzés hajrájában az európai csapat visszavett a tempóból, s bár voltak még helyzetei, újabb gólt Panama ért el: Felipe Baloy megmozdulásával a karibi ország történetének első világbajnoki találatát szerezte.

Anglia ezt megelőzően soha nem nyert nagy tornán (Európa- vagy világbajnokságon) három gólnál nagyobb különbséggel mérkőzést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×