eur:
398.98
usd:
364.76
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes
Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány (b) a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Svédország mérkőzésen a villeneuve-dascqi Pierre Mauroy Stadionban 2024. augusztus 6-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Golovin Vlagyimir: a nagy csapatok meccsein nincs elég magyar játékperc

A magyar női kézilabda-válogatott összességében jól teljesített a románok elleni felkészülési mérkőzéseken – mondta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. A szakvezető bízik benne, hogy a franciák ellen következő edzőmeccsek is hasznosak lesznek a részben hazai rendezésű, decemberi Európa-bajnokság előtt.

Véget ért a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai szereplésének kielemzése, és Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány úgy értékeli, minden mutató arról árulkodik, hogy a csapat fejlődött.

"Hullámzó volt az egész olimpia. Voltak jó és kevésbé jó meccseink, de az olimpia után és most is úgy látom, az eredményeket csapatként értük el, fontos volt a fizikális és a mentális alap is. Lehet fejlődni védekezésben, támadásban is, bízom benne, hogy ez a következő világversenyen látszani fog" – mondta a szakvezető.

A csapat túl van egy egyhetes edzőtáboron és két edzőmérkőzésen Románia ellen, úgy látja, a pozitívumok maradtak meg a csapatban, egy-egy eredmény miatt "éjfélig lehet örülni vagy bánkódni", utána jön a következő feladat, a sport ilyen.

"Nem éreztem, hogy túl sok maradt volna a svédek elleni drámai olimpiai végjátékból, a játékosok most már a részben hazai rendezésű Eb által motiváltak, legfeljebb egy kicsit újra kell ismerkedni, de ez a szakmai stábnak is feladat, hisz rövid idő alatt kell elérni az olimpia szintjére jutni, vagy még följebb – mondta Golovin Vlagyimir.

A két román meccs közül az egyik zárt kapus volt, emiatt valamennyire hangulattalan, "nem is működtek úgy a dolgok", vallotta be a kapitány. A másodikon is lehetett volna jobban teljesíteni – például védekezésben, de elöl is –, noha "a gólok száma tökéletes".

Most két, franciák elleni találkozó jön: Golovin mester számára egyértelmű, hogy bár nem ugyanaz a csapat lesz az ellenfél, mint amely az olimpián ezüstérmet szerzett, arra pont jó lesz, hogy a magyar csapat csiszolja a játékát.

"Mindenki négyéves ciklusban gondolkodik, sok csapat változtatni fog. A franciák minden összeállításban erősek, az ellenük játszott mérkőzések segítenek ahhoz, hogy csatlakozzunk az elithez" – mutatott rá.

A keretben az elmúlt egy évben nem sok változás volt, hisz Golovin hisz a rendszerben. "Érkezik a hazai rendezésű Eb, nem biztos, hogy most célszerű kísérletezni. Bízom benne, hogy sérülések nem fognak akadályozni senkit, és a legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani" – fogalmazott.

A játékosok bajnokságban és nemzetközi kupákban látható formájáról is beszélt.

"A forma egy dolog, a játékidő tényleg meghatározó. Szomorúvá tesz, hogy a nagy csapatok meccsein a végjátékban nincs elég magyar játékperc, hiszen akkor dőlnek el a meccsek. De bízom benne, hogy ennek csupán az az oka, hogy többen új csapatba igazoltak, és még nem mindenki illeszkedett be az új rendszerébe" – vetette fel.

A háttérben pedig már zajlik az Eb-ellenfelek feltérképezése, már mások is játszanak felkészülési mérkőzéseket; a svédeknél nagy kérdés, hogy kik lesznek keretben, "a többieknél ez mindegy". Másfél hónap van a rajtig, a szövetség fogja a célkitűzéseket meghatározni, arról is lehet szó, hogy érmet vár a vezetés.

A november 28-án kezdődő, részben magyarországi (részben svájci és osztrák rendezésű) Eb-n Magyarország csoportellenfele Svédország, Észak-Macedónia és Törökország lesz Debrecenben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×