eur:
399.48
usd:
363.85
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes
Kökény Beatrix Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szurkol a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Brazília mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Magyar női kézi-Eb-érem a láthatáron? Nem akárki mondja

Kökény Beatrix, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja szerint titkos cél lehet az éremszerzés a magyar női válogatott számára a november 28-tól december 15-ig tartó, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

"Azt gondolom, a reális cél a legjobb hat közé jutás lehet. Az olimpiai hatodik hely után szerintem nem is szabad mást kitűzni egy hazai rendezésű kontinenstornán. Úgy érzem, a titkos cél lehet az éremszerzés, és bízom benne, a lányok is azt gondolják, hogy ebből lehet egy érem" – közölte kedden a játékosként 245-szörös válogatott, Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Kökény.

Az erőviszonyokkal kapcsolatban elmondta, az olimpián is bizonyosodott, hogy a válogatott a legjobbakkal is fel tudja venni a versenyt. Meglátása szerint az olimpiai és Európa-bajnoki címvédő Norvégia és a világbajnok Franciaország eddig kiemelkedett a mezőnyből, "de jó kérdés, hogy ez a norvégokra igaz lesz-e az Eb-n, hiszen Stine Oftedal és Nora Mörk hiánya érzékeny veszteség, és nem látom, hogy őket megfelelően helyettesíteni tudnák".

A múlt héten a magyar férfi válogatott összetartásán csak olyan 23 év alatti játékosok szerepeltek, akik a közelebbi vagy a távolabbi jövőben bekerülhetnek az első csapat keretébe. Kökény elárulta, örülne, ha a nőknél is lenne mód fiatalokból álló keret összehívására.

"Hasznos lenne, de nem tudom, mennyire illeszthető be a programba. El tudnám képzelni húsz fiatallal, akik nemrég még az utánpótlás-válogatottakat erősítették, mert szerintem vannak olyan lányok, akik ha az idei Európa-bajnokságon még nem is, de a jövő évi világbajnokságon már ott lehetnének" - magyarázta az FTC Kézilabda Akadémia sportigazgatója.

A magyar-osztrák-svájci közös rendezésű kontinenstornán a magyarok a csoportkört és továbbjutás esetén a középdöntőt is Debrecenben játsszák.

Kökény a német férfi élvonal és a magyar női másodosztály eseményeit is figyelemmel kíséri, hiszen junior világbajnoki ezüstérmes gyermekei közül fia, Imre Bence a THW Kiel, lánya, Imre Szofi az Érd játékosa. A válogatott jobbszélső legutóbb tíz góllal járult hozzá a TVB Stuttgart 29-24-es legyőzéséhez.

"Kicsit el volt keseredve két hete, hogy nem úgy megy neki, ahogyan gondolta, de rengeteg változás érte az elmúlt kilenc hónapban. Részt vett a felnőtt Európa-bajnokságon, az olimpiai selejtezőtornán, az olimpián, utána jött a klubváltás, ami országváltással is járt, és saját bevallása szerint fejben egy picit elfáradt szeptember elejére" - mesélte a büszke édesanya.

Hozzáfűzte, a Stuttgart ellen végig a pályán volt és jól teljesített, ezért bízik benne, hogy fia stabilizálja a formáját. Elárulta: Bence számára az önállósodás a legnehezebb, mert eddig burokban élt, most viszont kiszakadt ebből, és nagyon sok dolgot saját magának kell megoldania, amire eddig nem is gondolt.

"A nyelvtanulás ha döcögősen is, de megy neki, örülök és díjazom, hogy mer nyilatkozni angolul és németül is" - közölte Kökény.

Meglátása szerint a lánya sokkal nehezebb helyzetben van, hiszen mezőnyjátékosból legalább 12-13 kell egy csapatba, kapusból viszont csak kettő. A magyar élvonalban jelenleg elég sok külföldi véd, de reményei szerint Szofi is eléri majd az álmait.

"Mindenképpen szeretne az NB I-ben, egy nagyobb csapatban védeni. Bízom benne, hogy ezt eléri. A válogatottság nagyon nehéz kérdés és nagyon messzi célnak tűnik, ha egyáltalán reális" - vélekedett a korábbi világklasszis irányító.

Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 15:47
×
×
×
×