eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa, miután berúgta csapata első gólját a Club Brugge ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport utolsó, hatodik fordulójában a párizsi Parc des Princes Stadionban 2021. december 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Retteghet a Real Sociedad: Mbappé felépült

Szerda este Rómában és Párizsban játszanak labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzést. A Lazio vendége a Bayern München, a Paris Saint-Germainé a Real Sociedad lesz.

A két, előzetesen (minimum) a legjobb nyolc közé várt bajnokcsapat olyan riválissal találkozik, amely nem remekel a mostani idényben hazája bajnokságában. Nem is annyira a pontlemaradás, mint az eddigi teljesítmény alapján prognosztizálható: 2024 őszén nem lesznek az új rendszerű főtábla szereplői.

A Lazio ugyan nyert a hétvégén a Serie A egyik leggyengébb csapata, a Cagliari ellen, de csak a nyolcadik helyen áll a bajnokságban, igaz, csupán kétpontnyira az öütödik Bolognától. A negyedik Atalantával szemben már öt pont a hátránya.

A római Sasok várhatóan a Provedel – Marusic, Gila, Romagnoli, Hysaj – Guendouzi, Vecino, Luis Alberto – Isaksen, Immobile, F. Anderson tizeneggyel kezdenek, aligha kell hangsúlyozni, Ciro Immobilében a legfőbb reményük.

A Lazio három évvel ezelőtt, a 2020–2021-es (Covid-idényes) BL-ben találkozott már a Bayernnel, ugyancsak a nyolcaddöntőben. A bajorok akkor mind a két mérkőzést megnyerték, a rómait 4-1-re, majd a hazait, kicsit könnyedebb játékkal, „csak” 2-1-re.

„Akkor viszont jobb volt a Bayern” – állapíthatjuk meg, vagy talán csak kevesebb hiányzóval kellett számolni. A mostani várhastó névsor sem rossz (Neuer – Mazraoui, Upamecano, Kim, Guerreiro – Goretzka, Kimmich – Sané, Müller, Musiala – Kane), de olyan futballisták hiányoznak majd, mint Gnabry, Davies és Coman.

Thomas Tuchel csapatának nyilván eddig is célja volt a minél jobb szereplés a „királykategóriában”, de Bayer Leverkusen elleni vereség után, mivel jelentősen csökkentek az újabb címvédés esélyei, még inkább felértékelődött a sorozat. Szeretné cáfolni a csapat az egykori nagyszerű középpályás, Stefan Effenberg szavait, aki azt mondta: „Eljött egy szép időszak vége a Bayernnél.” (A mondás, persze, azért elsősorban a bajnoki címek sorozatának megnyerésére utalt, de érthető az idénybeli szereplésre is. A Bayernnek a BL maradt az egyetlen reális esély egy fontos cím megnyerésére.)

A PSG spanyol edzővel, Luis Enriquével spanyol csapat ellen játszik, a Real Sociedadot fogadja. A L’Équipe a keddi számában részletesen foglalkozott a párizsi klub és a baszkok, kiterjeszutőleg a sanyolok kapcsolatával, emlegetve még Luis Fernandezt is. Az 1984-es Európa-bajnok középpályás, a későbbi edző Andalúziában született, 1981-ben, 22 évesen lett francia állampolgár.

A Real Sociedad a Liga legutóbbi három fordulójában csak két pontot szerzett, visszaesett a hetedik helyre, 11 pont a hátránya a negyedik helyen álló Atlético Madriddal szemben. Viszont figyelemre méltó, hogy veretlen maradt az őszi csoportkörben az Internazionale, a Salzburg és a Benfica ellen, sőt, a hat meccsből csak kettőn kapott gólt, akkor is csupán egyet-egyet.

A Parc des Princes-ben – a másik mérkőzéshez hasonlóan – 21 órakor kezdődő találkozó alapkérdése tehát vélhetően az lesz, mire megy a San Sebastian-i gárda védelme a PSG világhírű támadóival, közülük is elsősorban Kylian Mbappéval, akiről Luis Enrique azt állította, biztosan játszik majd.

A párizsiak várható kezdő tizenegye: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Danilo, L. Hernandez – Zaire-Emery, Ruiz, Vitinha – Dembélé, Mbappé, Barcola. Talán némi meglepetést kelthet, hogy a hétvégi bajnokin gólt is szerző Kolo Muani kimarad, de a hírek szerint Luis Enrique ezúttal inkább a múlt hónapban a brazil São Paulo FC-től érkezett Lucas Beraldót preferálja.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×