eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Atlético Madrid elleni első mérkőzésén a madridi Wanda Metropolitano Stadionban 2020. február 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Juanjio Martin

Súlyos döntést hozott a jövőjéről Jürgen Klopp – Szoboszlai sem örülhet

Kilenc év után a nyáron távozik a Liverpool kispadjáról Jürgen Klopp.

A Premier League-ben szereplő Liverpool hivatalos X-oldalán megjelent videóban jelentette be Jürgen Klopp, a csapat vezetőedzője, hogy a jelenleg zajló évad végén távozik a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató hatszoros BL/BEK-győztestől.

„Én, hogy is mondjam, kifogytam az energiából” – nyilatkozta a karizmatikus és legendás tréner, aki alatt Szoboszlai Dominik is megkezdhette pályafutását az angol Premier League-csapatban.

„Nincs most semmi gondom... Teljesen jól vagyok most. De tudom, hogy nem vagyok újra és újra és újra és újra és újra csinálni ezt a munkát”

– idézte szavait a Sky News.

Az 56 éves Kloppot 2015. októberében nevezték ki menedzsernek.

Illusztris karrier Angliában

Irányítása alatt a Liverpool megnyerte a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et, a FIFA klubvilágbajnokságot, az FA-kupát, a Ligakupát és az UEFA Szuperkupát, valamint az FA Community Shieldet.

A közösségi médiát azonnal elárasztották a megdöbbenést kifejező reakciók.

Nyilatkozatában hozzátette: "Megértem, hogy sokak számára sokkoló ez a pillanat, amikor először hallják, de nyilván meg tudom magyarázni - vagy legalábbis megpróbálom megmagyarázni”.

"Abszolút mindent szeretek ebben a klubban, mindent szeretek a városban, mindent szeretek a szurkolóinkban, szeretem a csapatot, szeretem a személyzetet. Mindent imádok. De hogy mégis meghoztam ezt a döntést, az azt mutatja, hogy meg vagyok győződve arról, hogy ezt a döntést kell meghoznom” – fejtegette a kiváló angoltudásáról, átlátszó szemüvegkeretéről és a partvonalon bemutatott szenvedélyes reakcióiról is ismert Klopp.

„Az együtt töltött évek után, az együtt töltött idő után és mindazok után, amiken együtt mentünk keresztül, nőtt a tiszteletem irántatok, nőtt a szeretetem irántatok és a legkevesebb, amivel tartozom neked, az az igazság - és ez az igazság”

- mondta.

Ez már régen a levegőben volt... csak nem tudtuk

Klopp hozzátette: „Már novemberben elmondtam a klubnak. Kicsit meg kell magyaráznom, hogy talán a munkámat, amit csinálok, az emberek kívülről látják, ott vagyok az partvonalon, az edzéseken, de a legtöbb minden az ilyen dolgok körül zajlik. Ez azt jelenti, hogy elkezdődik egy szezon és máris nagyjából megtervezed a következő szezont”.

„Amikor ott ültünk együtt és beszélgettünk a lehetséges leigazolásokról, a következő nyári edzőtáborról és arról, hogy hova utazunk, akkor jött a gondolat, hogy ’akkor már nem biztos, hogy itt leszek’ és ezen magam is meglepődtem. Nyilvánvalóan elkezdtem gondolkodni rajta”

– mesélte a német edző.

Kloppot 2015. októberében nevezték ki Brendan Rodgers után a Liverpool menedzserének, miután a Borussia Dortmundnál már világhírűvé vált.

Irányítása alatt a Dortmund – a Bayern München fő riválisaként - 2011-ben és 2012-ben egymás után nyerte meg a Bundesliga bajnoki címét és Klopp vezette őket a 2013-as Bajnokok Ligája-döntőbe, ahol a Bayern Münchentől kaptak ki a Wembleyben.

Most, hogy fél Liverpool-t sokkolta a bejelentésével (a másik fele az Evertonnak drukkol), készülhetünk arra, hogy a következő meccsen az Anfielden még hangosabban éneklik majd a „You never walk alone” (Soha nem leszel egyedül) című Liverpool FC-himnuszt.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×