eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Forrás: Pixabay

Új szabály jöhet a fociban - a sárga és a piros lap között

A más sportokban már régóta alkalmazott szabály elejét vehetné az egyre inkább elharapódzó egyéni és csoportos reklamálásoknak.

A brit The Times értesülése alapján írta azt Index, hogy egy olyan szabályt emelhetnek át a labdarúgásba, ami más sportokban már bevált. Mint írják, ebben az idényben csak a Premier League-ben 88 alkalommal kellett szankcionálni renitenseket, a Sheffield Unitedben játszó Oli McBurnie pedig addig reklamált a Tottenham elleni meccsen, amíg kiállították.

A brit lap szerint a FIFA szabályalkotó testülete, az IFAB a következő két hétben Londonban ülésezik, a fókuszban pedig a pályán tapasztalható nem megfelelő viselkedés lesz. Úgy tudják, a gyerekeknél és fiataloknál már alkalmazott

10 perces kis büntetést a profi futball világába is beemelhetik, így aki megsérti a játékvezetőt (vagy az asszisztenseit), annak ennyi időre kellene elhagynia a játékteret.

A tervek szerint a játék részévé válna a tízperces büntetés, ám egyelőre csak a reklamálásokra vonatkozna, más szabálytalanságokra nem. A szervezet reményei szerint a labdarúgásban is sikerül megoldani, ahogy korábban a rögbiben, hogy csak a csapatkapitányok léphessenek interakcióba a játékvezetővel, ezzel elejét vennék azoknak a tömegjeleneteknek, amikor az egész együttes egyszerre rohamozza tiltakozva a bírókat.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×