eur:
389.4
usd:
361.4
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szalai Attila és az orosz Alekszej Ionov a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország – Oroszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. szeptember 6-án. A magyar labdarúgó-válogatott 3-2-re kikapott Oroszországtól.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szalai Attila nagyon közel egy Bundesliga-élcsapathoz

Közeli Szalai Attila klubváltása. A Nemzeti Sport információi szerint a magyar labdarúgó-válogatott védője már alá is írta új szerződését a Bajnokok Ligájában is induló német élcsapattal, az Union Berlinnel.

A Nemzeti Sport azt írta: „Szombat este az Union hivatalos honlapjára kikerült az Union Berlin Fan Account bejegyzése, amely szerint a berliniek első, 12 millió eurós ajánlatát elutasította az isztambuli klub, mert 15 milliót kér magyar légiósáért. A német egyesület a következő körben már 14 millió eurót ajánlott, azaz Szalai Attilát ekkor egymillió euró választotta el az átigazolástól. Nos, a Nemzeti Sport információja szerint megszületett az egyezség, Szalai Attila a berlini csapatnál folytatja.”

A tekintélyes Kicker Sportmagazin is megerősítette az érdeklődését.

A Fener azért (is) srófolja fel az árat, mert abból a korábbi szerződés szerint 13,5 százalék jár a magyar védő korábbi klubjának, az Apollon Limasszolnak.

A Fener nagy kiárusítást tart, amelynek részese Szalai Attila és a Real Madridnak eladott Arda Güler is.

Ugyanakkor török források arra is emlékeztetnek a L’Équipe-re hivatkozva, hogy az utolsó pillanatban Francesco Farioli, az OGC Nice edzője is lépéseket tett Szalai megszerzésére. Más török források a Hoffenheim és a Wolverhampton érdeklődéséről is írtak.

Mindazonáltal nagyon valószínű, hogy a befutó az Union Berlin, amely szinte biztosan elengedi Olaszországba holland középhátvédjét, Danilho Doekhit, aki iránt a Bayernbe tartó Kim Min Dzsae utódát kereső Napoli és a Milan Škriniar pótolni igyekvő Internazionale is érdeklődik.

Az Union Berlin a negyedik helyen végzett a Bundesliga 1 legutóbbi idényében, s ezzel jogot szerzett a Bajnokok Ligájában való indulásra. Keretének tagja Schäfer András és a Ferencváros korábbi középpályása, Aïssa Laïdouni is.

Szalai állítólag 15 milliós vételára óriási klubrekord lenne. Schäfert annak idején egy, Laïdounit 2,6 millió euróért vette meg az Union, amelynek eddigi legnagyobb vétele, a horvát Josip Juranović 8,55 millió euróért érkezett a Celtictől. Az Union vett már egy belsővédőt a nyáron, Diogo Leitét, 7,55 millió euróért az FC Portótól.

Szalai Attila a magyar, az angol és török mellett németül is beszél, 2012 és 2017 között Bécsben élt, a Rapid korosztályos csapatának, majd első csapatának a játékosa volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×