eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lionel Messi, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub eddigi csillaga sír a csapat otthonában, a barcelonai Camp Nou Stadionban tartott sajtóértekezletének kezdetén, 2021. augusztus 8-án. A klubvezetés az előző napokban bejelentette, hogy a spanyol szakszövetség pénzügyi fair play szabályai miatt nem tudják a hatszoros aranylabdás Messi szerződését meghosszabbítani.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Andreu Dalmau

Így áll Lionel Messi visszatérése a Barcelonához

Miután egyre biztosabb, hogy Karim Benzema a szaúdi el-Ittihad játékosa lesz, a mostani hét nagy témája Lionel Messi jövője lehet. Minden jel arra mutat, hogy a XXI. század egyéni címekkel leginkább kidekorált futballistája visszatér a Barcelonához – egyet kivéve. A Buenos Aires-i sajtó jelentése szerint a szaúdi el-Hilal vezetői Párizsban jártak Messinél, hogy véglegesítsék az ajánlatukat.

A szaúdiak nagyon bizakodnak, állítólag érvként felhozták a beszélgetések során, hogy Cristiano Ronaldo után Karim Benzema is az ő országuk egyik klubjába igazol, s hogy Lionel Messit is nagyon várják. Az ajánlat elképesztő, állítólag az ötszöröse annak, amit Benzema kapna majd, az argentin szupersztár a valaha volt legjobban fizetett sportoló lehetne.

Ám a jelek szerint a pénz nem minden. A Barcelona elnöke, Joan Laporta hétfő délután már azt éreztette, minden korábbinál közelebb Messi visszatérése, miután a klub megkapta a La Liga szükséges engedélyét, Jorge Messi (a játékos édesapja és menedzsere) pedig kijelentette, fia feltett szándéka, hogy visszatérjen Barcelonába. Messi papa hangsúlyozta, a Barcelona egyelőre nem tett hivatalos ajánlatot a fiának.

Hétfőn a La Liga – több hetes halogatás után – jóváhagyta a Barcelona pénzügyi megvalósíthatósági tervét. A katalánok most belevethetik magukat az átigazolási időszakba, immár bejelenthetik a már szerződtetett játékosokat, például Iñigo Martínezt. A védőnek lejárt a szerződése a bilbaói Athletic Clubnál, így átigazolási díj nélkül megszerezte a Barça.

Természetesen Lionel Messi is – a Bosman-szabály alapján – ingyen térne vissza, miután a PSG-vel kötött szerződése lejártakor szabadon igazolhatóvá válik. A Barcelona harmadik fontos kiszemeltje a Manchester City egyik vezére, a 33 éves, német-török İlkay Gündoğan, aki nagyon elégedett azzal, hogy hároméves szerződést kínálnak neki a katalánok.

Ugyanakkor több játékos is távozhat az FC Barcelonától.

Clement Lenglet az előző idényben kölcsönjátékosként a Tottenhamben szerepelt, a londoni klub szeretné megtartani, sínen a megállapodás. Sergino Dest a Bundesliga 1-be, az Union Berlinbe, Schäfer András csapatához tart. Az Union inkább kölcsön-, mint megvenné, nagy ütőkártya, hogy a csapat indulhat ősszel a Bajnokok Ligájában.

Valószínű Ferran Torres, sőt, esetleg Ansu Fati távozása is, bár a klub Fatit egyébként megtartaná, de szükség lehet az érte kapott, körülbelül 40-50 millió euróra. Ferran Torrest 35 millió euró körüli áron viheti majd valamelyik kérője.

İlkay Gündoğan érkezése esetén különösen biztos, hogy Franck Kessie-n túladna a Barcelona, a legvalószínűbb vevőnek az Internazionale tűnik.

A források hangsúlyozzák: Messi még mindig topjátékos: a legerősebb öt európai bajnokság futballistái közül egyedül ő érte a húszas számot a gólokat és a gólpasszokat tekintve is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×