eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Real Madrid by the hand of its captain, Karim Benzema of Real Madrid lifts the champions trophy during the Final Copa Rey match between Real Madrid CF and CA Osasuna at Cartuja Stadium on May 06, 2023 in Seville, Spain. (Photo by by Jose Luis Contreras/DAX Images/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Jose Luis Contreras/DAX Images/NurPhoto via Getty Images

Rodrygo duplája hozta a Real Madrid harmadik trófeáját az idényben

Real Madrid 2014 óta először nyerte meg a spanyol Király-kupát, s ezzel – az UEFA Szuperkupa és a klubvilágbajnoki cím után – harmadik trófeáját szerezte meg a mostani idényben. Még egyet nyerhet: a Bajnokok Ligáját.

A sevillai La Cartujában körülbelül huszonötezer néző buzdította a története mindössze második kupadöntőjét játszó Osasunát. Hamar csökkent a lelkesedés, mert az ezúttal a kezdő tizenegyben szereplő Rodrygo a 106. másodpercben megszerezte a vezetést a Real Madridnak. Tizenhét éve nem született ilyen gyorsan gól a kupadöntőben.

A pamplonai csapat a második félidő 13. percében Lucas Torro révén kiegyenlített, akkor újra feléledtek a 107 éves történetének első nagy trófeájáért küzdő „Piroskák” (Los Rojillos) reményei. Ám a 70. percben Rodrygo a kapuba küldte a Toni Kroos lövése után egy védőről eléje kerülő labdát.

Az Osasuna nem játszott alárendelt szerepet (többször lőtt kapura, mint ellenfele), de a fővárosi csapat sokkal pontosabb volt a befejezéseknél.

A Real Madrid története során huszadik alkalommal nyerte el az országos kupasorozat trófeáját. A mérkőzés legjobbjának Rodrygót választották. Negyvenhárom éve nem szerzett Real Madrid-játékos két gólt az országos kupa döntőjében. (Akkor Juanito, a Castilla ellen.)

Eduardo Camavinga a 2021 nyári érkezése óta immár minden lehetséges klubtrófeát megszerzett a Madriddal, hatfélét. Carlo Ancelottinak ez a második Király-kupa-győzelme, egyben a tizedik serleg, amit a Real Madriddal megnyert. Elődei közül utoljára Luis Molowny nyerte meg ez a trófeát kétszer, 1974-ben és 1982-ben.

Karim Benzema a huszonnegyedik címét szerezte a Madriddal, speciel Király-kupa-győztes harmadszor lett. A hatféle nagy trófeából, amit nyert a klubbal (bajnoki cím, Király-kupa, spanyol szuperkupa, BL, UEFA Szuperkupa, klubvilágbajnokság) mind-mind begyűjtött legalább hármat. (Azok a források, amelyek szerint már eggyel több címe van, s már szombat este utolérte a klub örökranglistájának élén Marcelót, beszámolják a 2019–2020-as spanyol szuperkupát is. Benzema azonban nem játszott abban a sorozatban.)

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×